(Foto: Kåre Thor Olsen)

Spies vil også flyve fra Odense Lufthavn

Hidtil har Apollo været eneste danske charterarrangør med flyvninger fra Odense Lufthavn. Nu melder Spies sig også på banen med seks afgange til Antalya i Tyrkiet i løbet af sommeren 2011.

Indtil åbningen af den faste forbindelse over Storebælt i 1998 var der indenrigsflytrafik mellem København og Odense. Men sidenhen har lufthavnen ved Beldringe udenfor Odense ført en lidt lidt hensygnende tilværelse, indtil rejsearrangøren Apollo i 2007 besluttede sig for at etablere chartertrafik fra lufthavnen. Det skete bl.a. som følge af en baneudvidelse til 2.000 meter, således at større fly kunne benytte lufthavnen.

I sommeren 2011 har Apollo et program fra Odense Lufthavnmed op til 11 ugentlige afgange. En af de destinationer, som Apollo ikke har med i sit program er Tyrkiet. Men det vil Danmarks største rejsearrangør Spies nu råde bod på.

Fra den 27. juni og seks uger frem vil Spies med en Airbus A321 fra Thomas Cook Airlines Scandinavia flyve direkte til Antalya-lufthavnen i Tyrkiet. Flyet har plads til 177 passagerer, og det bliver første gang nogensinde, at Spies sender gæster afsted fra den fynske lufthavn.

“Vi glæder os til at lette med de første gæster den 27. juni. Derefter flyver vi hver mandag i seks uger med i alt 1.062 gæster, som kan vælge mellem hoteller med fra to til fem stjerner i Alanya, Antalya, Side, Belek, Kemer og Camyuva nær Kemer,“ siger direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Odense Lufthavn er i dag et S.m.b.A (Selskab med begrænset ansvar) og ejes af kommunerne i Odense, Nordfyn og Kerteminde

“Jeg mener, at Odense Lufthavn er et aktiv for Fyn og omegn, som vi skal udnytte endnu bedre til gavn for borgerne og erhvervslivet,“ udtalte Jørgen Clausen, Stadsdirektør i Odense Kommune og bestyrelsesformand for Odense Lufthavn for nylig.

Foto: Spies vil for første gang i selskabets historie flyve chartergæsterdirekte fra Odense Lufthavn.