Stadig reservefly hos Norwegian

I onsdags måtte Norwegian indsætte et Boeing 747-400 fly på ruten mellem Stockholm og Los Angeles. Samtidig har selskabet besluttet at forlænge lejeaftalen på et portugisisk reservefly frem til 30. september.

Uheldene regner med over Norwegian i forhold til selskabets Dreamliner-fly. I sidste uge blev næsten 300 passagerer forsinket i mere end 40 timer på en hjemrejse fra Los Angeles til London på grund af tekniske fejl på et Dreamliner-fly.

Få dage efter var den gal igen. Da et større tordenvejr passerede hen over Sverige i weekenden, blev et af selskabets Dreamliner-fly ramt at lynet, mens det var parkeret i Arlanda-lufthavnen.

Det kostede flere aflysninger, og i onsdags måtte Norwegian så tilkalde hjælp fra det spanske charterflyselskab Pullmantur Air, der fra Madrid måtte sende et stort Boeing 747-400 fly med 481 sæder op til Stockholm-Arlanda. Her gennemførte det store jumbofly onsdag en rundtur til Los Angeles.

Har tabt over 300 mio. kroner
I det meste af sommeren har Norwegian fået hjælp fra de portugisiske flyselskaber euroAtlantic Airways og HiFly, der begge har stillet fly og besætninger til rådighed på de flyvninger, som Norwegian ikke selv kunne gennemføre.

Selvom Norwegian i dag råder over syv Dreamlinere, er det stadig ikke muligt at lade de fly, som har en irsk driftstilladelse (AOC, red.) operere til og fra USA, da Norwegian indtil videre kun har beflyvningstilladelsen på flyene med norsk driftslicens, der i øvrigt flyer på dispensation fra de norske myndigheder, da Norwegian ifølge den norske udlændingelov ikke må have ikke-EU kabinebesætninger ombord.

Da tilladelsen fra de amerikanske myndigheder trækker ud, har det været nødvendigt for Norwegian fortsat at indleje kapacitet fra euroAtlantic Airways, der frem til den 30. september vil flyve med et Boeing 777-200 fly på ruten fra Stockholm til New York.

Norwegian har indtil videre tabt over 300 mio. kroner på forsinket levering og tekniske vanskeligheder med sine Boeing 787-8 Dreamliner-fly.