Afgangshallen i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Stadig under 600 passagerer om dagen i Billund

I Billund Lufthavn længes man efter mere aktivitet i lufthavnen. I april har der kun været mellem tre og seks afgående fly om dagen, men fra midten af maj håber man på øget aktivitet.

De første fire måneder af 2021 er allerede gået, og i Billund Lufthavn oplevede man i april endnu en måned, hvor der i forhold til de danske rejsevejledninger var lukket ned.

Det satte sine spor i trafiktallene, for selvom april rent passagermæssigt var årets hidtil største måned med 17.438 rejsende, så er der langt til de 312.591 passagerer, der benyttede den internationale vestdanske lufthavn i april 2019. Sammenlignet med april 2019 var passagertilbagegangen på hele 94,5 procent, mens der i årets april var en mangedobling i forhold til de blot 3.155 passagerer, der rejste til og fra Billund Lufthavn under sidste forårs nedlukning.

I april var der mellem tre og seks flyvninger på afgangstavlerne hver dag, og derfor er der stadig langt til niveauet fra før coronapandemien.

Håber på Mallorca og erhvervsrejser
Hos Billund Lufthavn er der alligevel optimisme at spore i forhold til den gradvise plan for genåbning af rejseaktiviteter, som regeringen sammen med en stor kreds af Folketingets partier blev enige om i april. Den kan nemlig sætte skub i erhvervsrejserne, der atter er karakteriseret som “nødvendige rejser”.

”Normalt kommer over en million erhvervsrejsende gennem Billund Lufthavn årligt, og derfor er opblødningen i forhold til forretningsrejsende vigtig. Både KLM og Lufthansa forbinder i øjeblikket Billund Lufthavn med deres respektive hubs i Amsterdam og Frankfurt, hvilket betyder, at erhvervsrejsende kan rejse til over 540 destinationer verden over fra Billund,” forklarer administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

Herudover vil det fra midten af maj være muligt at rejse til en række destinationer uden test og karantæne krav ved hjemkomst, hvis man er vaccineret mod COVID-19. Det giver håb om øget aktivitet blandt de fritidsrejsende.

”Vi glæder os rigtig meget til, at langt flere destinationer forhåbentligt bliver tilgængelige for sol- og feriehungerende danskere, der gerne vil på ferie. Lige nu ser det blandt andet ud til, at for eksempel Mallorca, Murcia-regionen og Portugal bliver en mulighed fra midten af maj,” vurderer Jan Hessellund.

Markant fremgang i luftfragt
Mens der har været meget begrænset aktivitet i passagersegmentet, så har Billund Lufthavn til gengæld haft stor vækst i luftfragten. Der blev i april håndteret 6.334 tons fragt, hvilket er en stigning på 42 procent i forhold til 2020 og 12,8 procent i forhold til 2019.

Væksten er blandt andet båret af tre ugentlige fragtfly fra Turkish Airlines samt de daglige kurerfly fra DHL, TNT, FedEx og UPS samt chartrede fragtfly, der eksempelvis har fløjet danske avlsgrise til Kina.

“Vi er glade for, at vi kan være gateway for den danske industri og arbejder hårdt på at kunne tilbyde endnu flere direkte fragtfly fremtiden,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

17 måneders pause for SAS-indenrigsrute til Billund

Billund: Danskerne står på spring for at købe rejser

36 passagerer på hvert fly til og fra Billund Lufthavn