(Foto: Billund Airport)

36 passagerer på hvert fly til og fra Billund Lufthavn

Der var meget stille i Billund Lufthavn i februar med blot 8.794 passagerer fordelt på 232 kommercielle afgange og ankomster. Der er dog stor optimisme for sommeren, der kan byde på mange nye ruter.

Februar er traditionelt en måned midt i lavsæsonen, hvor det er svært at fylde flyene, selvom vinterferien sædvanligvis giver et skub opad i den rigtige retning.

Men i årets udgave af februar har de mange rejserestriktioner sat sine begrænsninger, hvilket man også har oplevet i Billund Lufthavn. Her var der blot 8.794 passagerer, der rejste til og fra den internationale vestdanske lufthavn. Det svarer til en tilbagegang på 96,3 procent, da 236.629 passagerer gik gennem tælleapparaterne i februar sidste år.

Ikke nok med, at der er færre passagerer, så er der også væsentligt færre ombord på flyene. I februar var der i gennemsnit 36 passagerer på hver afgang og ankomst med rutefly til Billund Lufthavn, og det er under det halve af gennemsnittet fra 2020, der lød på 88 passager per fly.

I øjeblikket er der faste ruteflyvninger fra Billund til Amsterdam med KLM, til Frankfurt med Lufthansa samt til Færøerne med Atlantic Airways. Herudover har Ryanair og Wizz Air flere gange om ugen flyvninger til udvalgte destinationer.

Fokuserer på fremtiden
I Billund Lufthavn har man valgt at lade februar gå i glemmebogen, og i stedet fokuserer man på de mange nye ruter, som det er lykkedes for lufthavnen at tiltrække.

Til sommer vil spanske lavprisflyselskab Vueling komme med ruter til Barcelona, Málaga og Palma de Mallorca, og Ryanair følger i hælene af Vueling og etablerer sig også på Barcelona-ruten. Herudover vil Turkish Airlines flyve en gang om ugen til Gazipasa nær Alanya i samarbejde med charterarrangøren Mixx Travel, mens SWISS  har annonceret en rute til Zürich. Senest har rumænske Animawings meldt sin ankomst med to ugentlige afgange til Bukarest.

Baggrunden for succesen er, ifølge lufthavnen, at man kontinuerligt er i dialog med flyselskaber og charterarrangør om genetablering og udvikling af nye ruter, og det er tilsyneladende lykkedes Billund Lufthavn at overbevise markedets aktører om, at der er store muligheder i det vestdanske marked med udgangspunkt i Legoland-byen.

“Billund Lufthavn ligger i et købestærkt marked med rejsehungrende danskere, der er klar til at flyve ud og opleve verden igen. Og corona har medført nye rejsetendenser, som er til Vestdanmarks fordel. Her er store grønne områder med frisk luft og adskillelige familievenlige attraktioner tiltrækkende. Og flyselskaberne placerer deres ruter der, hvor der er forretning at gøre både ind og ud af Danmark, og det er der i Vestdanmark,” siger administrerende direktør Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Endnu et nyt flyselskab til Billund Lufthavn

SWISS lander i Billund Lufthavn

Værste år i Billund Lufthavn siden 1991