AirBaltic A220-300 i Riga Airport. (Foto: airBaltic)

Stærkt transferprodukt i Riga

Omkring 900.000 airBaltic-passagerer skiftede sidste år fly i Riga International Airport, og kun omkring en procent af samtlige transferpassagerer mistede sin flyforbindelse.

Det lettiske flyselskab airBaltic har haft et succesfuldt år i 2017. Der blev sat passagerrekord med flere end 3,5 millioner, hvilket svarer til en vækst på over 20 procent.

Udover at være det foretrukne selskab ved direkte flyvninger til Riga, så har det lettiske flyselskab også opnået en stærk position som transferselskab. Således skiftede omkring 25 procent af passagererne i 2017 fly i Riga International Airport på flyvninger til og fra især Rusland og de øvrige SNG-stater samt til Abu Dhabi.

Samtidig kunne airBaltic bryste sig af en punktlighed, der ligger helt i top. Af samlet 900.000 transferpassagerer var der blot 1,08 procent svarende til 9.720 passagerer, der mistede den videre forbindelse ved et flyskifte i Riga. Årsagerne hertil var mange, hvor blandt andet strejker i europæiske lufthavne forsinkede ankommende fly, mens vejrforholdene i Riga og på destinationer i rutenetværket også har spillet ind.

“Vi stræber altid efter at forbedre vores service. I 2017 lancerede vi hale-til-hale-initiativet, som har gjort det muligt for os at forbedre serviceniveauet, vi leverer til vores transferpassagerer. Vi udpeger medarbejdere til at tage sig af hver transferpassager ved flyskifte med korte forbindelser til den næste afgang, således at transfer bliver hurtigere og mere behagelig for vores passagerer,” siger Laura Vecvanaga-Puķīte, der er direktør hos airBaltic for Ground Operations og Customer Care.

Høj punktlighed og regularitet
AirBaltic optræder løbende i forskellige analyser og statistikker som et af de mest punktlige flyselskaber i verden baseret på omkring 50.000 flyvninger årligt. Senest offentliggjorde data- og analysevirksomheden OAG en liste over punktligheden for 2017, og her fremstod airBaltic som det mest punktlige flyselskab i verden i 2017.

“Der er mange fordele, som passagererne kan opleve, når de flyver med det mest punktlige flyselskab i verden. I 2017 havde vi en regularitet, der kom over vores interne mål på 99,4 procent. I november aflyste airBaltic ikke en eneste flyvning. Vi leverer verdens førende punktlighed og pålidelighed, og vores passagerer kan regne med os,” lyder det fra en stolt airBaltic-direktør.

AirBaltic betjener flere end 60 destinationer fra basen i Riga, og otte af disse ligger i Norden. Der er tale om København og Billund i Danmark, Oslo og Stavanger i Norge, Stockholm i Sverige, Helsinki og Turku i Finland samt Reykjavik i Island.

 

Relaterede artikler:

Hurtigste flyforbindelse til Abu Dhabi

AirBaltic sætter nye rekorder

AirBaltic i nyt skandinavisk samarbejde