Udseendet af EgyptAirs fremtidigede CS-300-fly. Foto: Bombardier

Star Alliance-selskab lægger ordre på ’Whisperjet’

Det afrikanske flyselskab EgyptAir har underskrevet en hensigtserklæring med Bombardier om køb af op til 24 fly af den støjsvage model CS300.

Det nationale flyselskab i Egypten, EgyptAir, er fløjet en tur over Middelhavet og Atlanterhavet for at handle fly i Canada.

Tidligere på ugen blev det offentliggjort på Dubai Air Show, at det egyptiske flyselskab har skrevet under på en hensigtserklæring med Bombardier Commercial Aircraft om køb af den populære ’Whisperjet’.

Aftalen omfatter køb af 12 CS300-fly, og ud fra listeprisen svarer det til en investering på 1,1 milliarder dollars – svarende til syv milliarder kroner. EgyptAir her desuden en købsrettighed på yderligere 12 af samme flymodel, og så vil kontraktværdien stige til næsten 2,2 milliarder dollars.

Nyheden kom frem under en pressekonference ved flyudstillingen i Dubai med deltagelse af blandt andre den egyptiske minister for civil luftfart, Mr. Sherif Fathi. Topcheferne fra henholdsvis EgyptAir og Bombardier var naturligvis også til stede.

”Det er en fornøjelse at etablere dette nye partnerskab med Bombardier, som er en fortsættelse af vores moderniseringsstrategi af flåden. Vi har lavet en grundig evaluering af vores flåde og konkluderet, at CS300 passer perfekt ind i vores forretningsplaner og vækststrategi,” siger Safwat Musallam, der er koncernchef i EgyptAir Holding Company.

”Vi valgte C-serien, fordi dens fremragende rækkevidde vil give os de bedste betingelser for at flyve på indenlandske og regionale destinationer, herunder de arabiske nabobyer, Mellemøsten og flere europæiske destinationer. Dette sammen med CS300-flyets exceptionelle økonomi og fremragende kabine.”

CS300 ideel til varmt miljø
Også topchefen i Bombardier Commercial Aircraft, Fred Cromer, udtrykker glæde over den nye aftale.

”Vi er begejstrede for, at EgyptAir valgte CS300-flyet til at forny sin flåde. Bombardiers 20-årige markedsudsigter forudser en efterspørgsel i regionen på 450 fly i kategorien for 60 til 150 sæder, og denne hensigtserklæring bekræfter behovet for ’right-sized’-fly i Mellemøsten. Vi er overbeviste om, at vores lille C-serie-fly er ideel til at flyve i regionens varme temperaturmiljø og vil uden tvivl give ydeevne og økonomi, der vil øge rentabiliteten,” udtalte han.

EgyptAir har været medlem af Star Alliance siden 2008, og flyselskabets rutenetværk tæller mere end 70 destinationer fordelt på 60 lande verden over.

Bombardiers C-serie er også kendt som ’Whisperjet’ (’hviske-flyet’, red.), fordi den har reducerede støj-emissioner. Flyet sætter desuden nye standarder inden for driftsøkonomi, komfort og miljømæssige vilkår.

Indtil videre er det kun Lufthansa-datterselskabet SWISS og lettiske airBaltic, der har fået leveret de moderne jetfly fra den canadiske flyproducent.

 

Relaterede artikler:

AirBaltics nye CS300-fly var midlertidigt på jorden

Verdenspremiere på Bombardier CS300 med hangarfest

AirBaltic klar til første CS300-flyvning

Airbus køber sig ind i Bombardiers C-serie

SWISS klar med Bombardier C-serie til London City