En Airbus A319 fra easyJet. Foto: Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Største dag nogensinde hos easyJet

EasyJet har ekstra travlt i september, og nu har det britiske lavprisflyselskab med over 330.000 passagerer også sat rekord for flest rejsende på én dag.

Fredag den 14. september 2018 var aldeles travl for easyJet. Ja, faktisk den travleste nogensinde i flyselskabets historie.

I løbet af denne dag sendte easyJet 1.941 fly i luften på tværs af selskabets rutenetværk, og flyene blev samlet set besøgt af over 330.000 passagerer. Til sammenligning var der 267.000 rejsende på den travleste dag i 2017, hvilket var den 8. september.

Britisk dagsrekord
Alene andelen af easyJet-passagerer, der fløj til eller fra en britisk lufthavn, endte på mere end 170.000 passagerer fordelt på i alt 1.007 flyvninger. Det er ligeledes ny dagsrekord for flyselskabet, der som vanligt har rigtig travlt i den første officielle efterårsmåned.

”September har altid været en af ​​vores travleste tider på året, og i år var ingen undtagelse. Hvert år vælger flere og flere mennesker at vælge easyJet til at tage dem på deres sene sommerferier eller på forretningsrejser, og i år er der igen slået rekorder,” siger Sophie Dekkers, UK-landechef hos easyJet.

“Uanset om kunderne flyver med os for at nyde en afslappende ferie, besøge venner og familie eller arbejde, fortsætter vi med at gøre alt for at gøre deres rejse så let og selvfølgelig overkommelig som muligt.”

På toppen af listen over de mest populære easyJet-destinationer den 14. september var de spanske rejsemål Barcelona, Malaga og Palma samt den portugisiske by Faro.

To Aarhus-ruter
83 millioner passagerer rejser årligt med easyJet, hvoraf mere end 13 millioner er af sted på forretningsrejse. EasyJet råder over 308 fly, der flyver på mere end 1.000 ruter til 154 lufthavne fordelt på 33 forskellige lande.

EasyJet har efterhånden masser af ruter til og fra danske destinationer. De to seneste lancerede ruter er fra Aarhus Lufthavn til henholdsvis Berlin-Tegel og Gatwick Airport i London. Den 1. september åbnede forbindelsen til den tyske hovedstadslufthavn, og den 2. november indvies ruten til den britiske hovedstad.

 

Relaterede artikler:

EasyJet i partnerskab med Singapore Airlines

EasyJet åbner rute fra London til Aarhus

Aarhus Lufthavn: Håber på 10 easyJet-ruter

EasyJet overhaler Austrian i Østrig

SAS vil måle sig med Norwegian og easyJet