Berlin Tegel Airport.

Strejke i Berlin-lufthavne rammer danske rejsende

SAS og airberlin aflyser torsdag flyafgange mellem Skandinavien og Tegel-lufthavnen i Berlin som følge af en strejke blandt jordpersonalet.

Torsdag vil der være udsigt til forsinkelser og aflysninger i de to store Berlin-lufthavne, der blandt andet benyttes af SAS, airberlin, Norwegian og easyJet på ruterne fra Skandinavien. Det er jordpersonalet organiseret i fagforeningen Verdi, der har besluttet at indlede en strejke fra kl. 16.00 til 22.00.

Jordpersonalet omfatter de medarbejdergrupper i lufthavnen, der er beskæftiget med check-in, bagagehåndtering, rengøring og tankning af flyene samt øvrige opgaver på forpladsen, hvor flyene parkeres.

Den varslede strejke har fået SAS til at på forhånd at aflyse en returflyvning fra København til Berlin-Tegel på rutenummer SK1677/SK1678, mens det skandinaviske flyselskab også aflyser fra Stockholm til Berlin på rutenummer SK2679/SK2680. Airberlin har også aflyst på AB8036/AB8037 mellem Berlin-Tegel og København.

Endnu har hverken Norwegian eller easyJet valgt at aflyse flyvninger, men de to selskaber kan ikke undgå at blive berørt af konflikten. Ryanair har onsdag aften aflyst foreløbigt 22 flyvninger til og fra Schönefeld-lufthavnen i Berlin.

Kun håndbagage
Airberlin opfordrer passagererne til kun at rejse med håndbagage, og hvis det bliver nødvendigt at indchecke bagage på flyvninger til Berlin, bør nøgler, smykker, computere og medicin medtages i håndbagagen, da man forventer, at bagageudleveringen kan blive stærkt forsinket. Samtlige flyafgange mellem kl. 16.00 og 20.30 vil enten blive forsinket eller aflyst som følge af strejken, oplyser airberlin.

Passagerer, der har bestilt flybilletter til flyvninger, der måtte blive annulleret, kan ombooke til en anden afgang mellem den 17. og 24. februar, skriver det tyske flyselskab i en pressemeddelelse.

Jordpersonalets strejke er foranlediget af et ønske fra fagforeningen Verdi om at sætte fokus på det store prispres, som flyselskaberne udøver over for handlingselskaberne. Herudover mener Verdi, at de ansatte i handlingselskaberne ikke bliver passende aflønnet i forhold til det arbejdspres og ansvar, der hviler på deres skuldre.

“Vi ved, at lufthavne og private udbydere af groundhandling er udsat for et enormt prispres fra flyselskaberne. Derfor ønsker Verdi midlertidigt at gennemtvinge en bindende sektoraftale for at forbedre arbejdsforholdene og dermed sikre branchen,” siger Christine Behle fra Verdi.