Strejke lammer Widerøe

Norske Widerøe har onsdag aflyst alle sine mere end 400 flyvninger på grund af strejke blandt kabinepersonalet.

En strejke onsdag blandt kabinepersonalet i det norske regionalflyselskab Widerøe har lammet alle selskabets mere end 400 flyvninger og kommer sandsynligvis til at berøre mere end 11.000 passagerer.

Widerøe har et fintmasket rutenet til og fra små norske lufthavne med korte landingsbaner, hvor det ofte kun er Widerøes fly, der lander. Og her har passagererne ikke nogen alternativer til Widerøe.

Fra København flyver Widerøe til Kristiansand og Haugesund.

Indflydelse på pensionsvilkår
Kabinepersonalet nedlagde arbejdet ved midnatstid, da forhandlinger mellem fagforeningen Parat og Widerøe ikke kunne afsluttes med en aftale. Stridens kerne er ikke løn- og arbejdsvilkår, men pensionsordninger, og om hvorvidt medarbejderne skal have indflydelse på eventuelle ændringer af pensionsvilkårene.

Widerøe er ejet af SAS og strejken kommer kun få dage efter at SAS indgik en aftale med en norsk investorgruppe med transportselskabet Torghatten i spidsen, om at investorgruppen overtager Widerøe fra SAS. Hvis myndighederne godkender aftalen, forventes Widerøe at komme under de nye ejeres vinger fra september i år.