Eurowings A320-200 (Foto: Lufthansa)

Strejke i tre tyske lufthavne

Sikkerhedspersonalet strejker torsdag i tre tyske lufthavne, og Eurowings aflyser mens SAS forsøger at gennemføre.

Ved midnatstid natten mellem onsdag og torsdag indleder sikkerhedspersonalet i lufthavnene i Düsseldorf og Køln/Bonn en 24 timers strejke, der fra kl. 03.00 natten til torsdag suppleres af kollegerne i Stuttgart Lufthavn.

Tidligere på ugen nedlagde sikkerhedspersonalet i de to Berlin-lufthavne også arbejdet i fire timer, og det er denne aktion, der nu har bredt sig til de øvrige tyske lufthavne.

Det er sikkerhedspersonalet organiseret i den store tyske fagforening Ver.di – Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft
 – der vil nedlægge arbejdet som led i bestræbelserne på at sikre sig en grundløn på minimum 20 euro i timen, hvilket svarer til 150 danske kroner.

Forhandlingerne blev afbrudt lige før jul, og de genoptages atter den 23. januar, hvor sikkerhedspersonalet med torsdagens aktion ønsker at fremtvinge et konkret udspil fra BDLS Forbundsforbundet for luftfartsikkerhedsselskaber.

Aflysninger og forsinkelser
Torsdagens strejker betyder, at Eurowings må aflyse samtlige seks flyvninger på ruten mellem København og Düsseldorf. Dermed vil afgangene fra Düsseldorf kl. 06.45, 12.55 og 17.50 ikke blive gennemført, og det samme vil være tilfældet med returflyvningerne fra København til Düsseldorf kl. 09.10, 15.20 og 20.15.

Eurowings tilbyder omkostningsfrit ombooking til en anden rejsedato inden udgangen af januar.

SAS, der flyver fem gange dagligt i hver retning mellem København og Düsseldorf, oplyser, at man forventer at gennemføre samtlige afgange, hvorfor der kan påregnes forsinkelser. Det samme vil være tilfældet med de tre daglige rotationer mellem København og Stuttgart.

SAS beder passagererne om at møde op i god tid i de to lufthavne. Samtidig tilbydes alle rejsende med billet til de  pågældende afgange frit at ombooke til en anden afgang frem til og med den 15. januar.

Der flyves også mellem København og Køln/Bonn-lufthavnen, hvor Ryanair er operatør. Der er blot ingen afgange om torsdagen, hvorfor disse passagerer ikke vil blive berørt.

 

Relaterede artikler:

Aflyser 44 skandinaviske flyvninger til og fra Berlin

Strejke i seks tyske lufthavne