Sun-Air åbner rute fra Aalborg til Stavanger

Fra torsdag den 27. august er der atter direkte flyforbindelse mellem Aalborg og Stavanger, når Sun-Air åbner en rute med fem ugentlige afgange.

Næsten 10 måneder efter, at Danish Air Transport (DAT) trak sig fra ruten mellem Aalborg og Stavanger, er et andet dansk flyselskab klar til at forsøge sig.

Det er Billund-baserede Sun-Air of Scandinavia, der 27. august vil genåbne ruten. Der tilbydes en aftenafgang i hver retning på alle ugens fem hverdage.

På mandage flyves der fra Aalborg kl. 15.50 med ankomst i Stavanger kl. 17.00. Returflyvningen finder sted kl. 17.25 med ankomst i Aalborg kl. 18.35. På ugens øvrige hverdage er afgangen fra Aalborg kl. 19.00 med ankomst kl. 20.10 i den norske olieby, mens returflyvningen er scheduleret til kl. 20.35 med ankomst kl. 21.45 i Aalborg.

Ruten til Stavanger vil være et supplement til de 11 ugentlige returflyvninger, som Sun-Air i dag tilbyder mellem Aalborg og Oslo,

“Vi er glade for at kunne tilføje Stavanger til vores rutenetværk i Jylland og oplever en stor efterspørgsel fra det nordjyske erhvervsliv. Der er brug for en regulær og direkte flyforbindelse mellem to regioner, som traditionelt altid har haft meget tætte bånd. Stavanger-området er en vækstmotor, og der er fortsat mange danskere, som er beskæftiget i offshore-industrien på den norske vestkyst,“ forklarer Kristian Tvergaard, der er kommerciel direktør i Sun-Air.

Flytype afhængig af efterspørgsel
Med ruten fra Aalborg til Stavanger vil Sun-Air kunne tilbyde 12 ruter fra Jylland i samarbejde med franchisepartneren British Airways.

Seks ruter udgår fra Billund Lufthavn, mens fire har sit udgangspunkt i Aarhus Lufthavn.

Sun-Air vil ikke på forhånd lægge sig fast på flytypen, der afhænger af den aktuelle efterspørgsel på ruten. Flyselskaber råder over Dornier 328JET med plads til 32 passagerer samt 18-sæders Jetstream 31-fly.

Da DAT betjente ruten fra foråret 2013 frem til efteråret 2014, blev der benyttet SAAB 340 turbopropfly med plads til 32 personer. Ruten blev ifølge DAT lukket, da selskabet skulle afhænde SAAB-flyene og således ikke have egnet materiel til ruten.