Sun-Air investerer i nyt hovedkontor

Et nyt markant byggeri i glas og aluminium skal samle Sun-Airs Billund-medarbejdere og stå klar om knap et år.

Det danske flyselskab Sun-Air flytter om godt et år ind i et nyt hovedkontor i Billund Lufthavn. I sidste uge tog selskabet første spadestik til det nye byggeri, som skal samle Sun-Airs administrative medarbejdere på én lokation i Billund Lufthavn. Noget der har været et ønske længe.

”Ambitionen med hovedkontoret er at skabe nye muligheder for SUN-AIR. Det at kunne samle JoinJet og Sun-Air under samme tag, i varierende og tæt forbundne arbejdszoner, som motiverer til samarbejde og vidensdeling på tværs af organisationen, vil være endnu en fordel, vi kan drage nytte af,” forklarer Kristoffer Sundberg, direktør i Sun-Air og søn af selskabets stifter, Niels Sundberg.

Sun-Air håber desuden, at udsigten over indflyvningen til Billund Lufthavn vil skabe en helt speciel atmosfære af international luftfart for både medarbejdere og gæster.

Behageligt lysindfald
Det fem etager høje og 1.000 kvadratmeter store byggeri er tegnet af AART architects efter tæt dialog med SUN-AIR omkring ønsket om et innovativt byggeri i bæredygtige materialer.

Byggeriet er klædt i aluminium og tagfladen afspejler de omkringliggende hangarbygninger samtidig med, at den med sin form og forskudte linjer fortolker hangaren som motiv. Samspillet med omgivelserne understøttes af den perforerede facade, der om aftenen vil få hovedkontoret til at lyse op i lufthavnslandskabet.

I sommerhalvåret vil den perforerede facade desuden fungere som solafskærmning, mens den i vinterhalvåret, når solen står lavt på himlen, vil skabe et behageligt, blændfrit lysindfald i de indre kontorrum.