SUN-AIR øger samarbejdet med norske Krohn Air

Samarbejdet mellem danske SUN-AIR og det lille norske flyselskab Krohn Air udvides. Krohn Air har leaset endnu et fly med forkøbsret fra SUN-AIR til at dække behovet på den nye rute mellem Molde og Bergen.

I februar måned nedlagde SAS den norske indenrigsrute mellem Molde og Trondheim. Men præcis samtidigmed SAS-tilbagetrækningenvalgte nyetablerede Krohn Air at starte op på ruten.

Krohn Air AS indehaves af 77-årige Claus Krohn, der tog flycertifikati en alder af 69 år.Han flyver stadig sit eget tomotores Piper Seneca-fly.

Da SAS trafk sig fra Molde-Trondheim ruten valgte Krohn Air at indgå aftale med danske SUN-AIR of Scandinavia om købsleasing af et Dornier 328-100 fly med 32 sæder. Hidtil havde SAS fløjet ruten med en Fokker F50, som selskabet er i gang med at udfase.

Ruten mellem Molde og Trondheim er blevet en så stor succes, at Krohn Air har rettet henvendelse til SUN-AIR om at købsleje endnu et fly. Denne gang er der tale om en Jetstream 32 med plads til 19 personer. Ifølge det norske DN.no blev flyet oprindeligt anskaffet til en rute fra Kristiansund til Trondheim, men det SAS-ejede Widerøe overhalede Krohn Air indenom og etablerede sig i stedet på ruten.

Nu vil Krohn Air i stedet åbne på ruten fra Molde til Bergen med Jetstream-flyet fra SUN-AIR.