SunCharter flytter fra Antalya til Alanya

SunCharter bliver næste år den eneste charterarrangør fra Aalborg Lufthavn, der vil tilbyde flyvninger direkte til Gazipasa-Alanya Lufthavn. Derved sparer gæsterne samlet tre timers bustransport mellem lufthavn og hotel.

Den nordjyske charterarrangør SunCharter vil fra den 29. marts næste år hver søndag sende 148 gæster afsted til Alanya ved den tyrkiske middelhavskyst.

Oprindeligt var det planen, at der skulle flyves til lufthavnen i Antalya, hvortil langt den overvejende del af de rejsende til området ankommer. Men mange Tyrkiet-gæster kender den lange og udmattende bustur fra Antalya Lufthavn til hotellerne i Alanya og vil gerne slippe for den af rejsen.

Det råder SunCharter nu bod på, idet charterarrangøren har valgt at flytte fra lufthavnen i Antalya til Gaziapasa-Alanya fra den kommende sommer. Dermed kan gæsterne nøjes med en halv times buskørsel fra lufthavnen til hotellet mod hidtil mindst to timer fra Antalya.

“Det er vigtigt for vores gæster, at de får den hurtigste og mest bekvemme rejse fra de forlader Aalborg Lufthavn og til de sidder på deres hotelværelse. Derfor har vi også lyttet til den helt overvældende efterspørgsel på lufthavnen i Alanya og har fået vores flyselskab Jet Time til at søge landingstilladelse her,“ siger administrerende direktør Søren Kjellerup fra SunCharter.

I øjeblikket er Alanya-Gazipasa lufthavnen ved at blive udbygget. Hovedbanen skal forlænges fra 2.000 til 2.500 meter, og der skal etableres tre nye standpladser samt en udvidelse af terminalen. Dermed bliver lufthavnen i stand til at håndtere 900.000 passagerer årligt, hvoraf hovedparten ankommer mellem april og og oktober måned.

I 2013 rejste der blot 360.000 passagerer gennem Gaziapasa-Alanya, mens der var flere end 27 mio. passagerer gennem den overfyldte lufthavn i Antalya.

Godt modtaget i markedet
SunCharter tager hul på Tyrkiet-sæsonen allerede søndag den 29. marts, hvor det første fly letter fra Aalborg Lufthavn med kurs mod Alanya og Gaziapasa Lufthavn. Der flyves hver søndag i hele sæsonen med Jet Times Boeing 737-fly med plads til 148 passagerer.

I fredags skød SunCharter salget i gang til Alanya og tre andre rejsemål. Ifølge selskabets direktør har nordjyderne taget rigtig godt imod de fire nye rejsemål.

“Vi er blevet fantastisk godt modtaget af nordjyderne, hvor vi har modtaget mange bookinger på internet og telefon. Nu glæder vi os til at kunne åbne salgskontor i lufthavnen sidst i november måned, så vi også kan byde gæsterne indenfor til en rejsesnak,“ siger Søren Kjellerup.