SunCharter har fået tilført 50 mio. kroner i lånekapital

Aktionærerne i DK Rejs / SunCharter har ydet lån til selskabet for 50 mio. kroner. Midlerne skal bidrage til at finansiere den fortsatte vækst.

Et samlet underskud på lige omkring 20 mio. kroner i 2014 og 2015 har betydet, at rejsekoncernen DK Rejs, der også markedsfører sig som SunCharter, fra aktionærerne har fået tilført ansvarlig lånekapital på 45,4 mio. kroner samt yderligere fire millioner kroner til garantistillelse over for Rejsegarantifonden.

Dermed er SunCharter godt polstret til den fortsatte vækst fra Aalborg Lufthavn, hvor der flyves til en række middelhavsdestinationer med chartrede fly fra SAS.

“Lånekapitalen rækker langt, og vi har over 25 millioner kroner, der ikke er brugt endnu. Det har været nødvendigt for at gøre virksomheden mere sikker, men vi håber ikke, at vi får brug for alle pengene,” siger administrerende direktør Søren Kjellerup til CHECK-IN.dk.

En af årsagerne til de relativt store underskud var opstartsfasen, der strakte sig over seks måneder. Her havde SunCharter personale- og markedsføringsomkostninger uden at en eneste gæst kom afsted. Man satsningen har givet pote, idet SunCharter i 2016 forventer at sende 40.000 gæster afsted fra Aalborg Lufthavn, selvom de seneste par år har krævet dybe lommer.

“Det har kostet mere end forventet at nå den position. Vi havde budgetteret med røde tal i 2015 og 2016, men ikke i den størrelse,” konstaterer Søren Kjellerup.

Styrker markedsføring i Øst-og Midtjylland
SunCharter startede op i Aalborg Lufthavn med fire sikre destinationer. Sidenhen kom Korfu og Malta til samt vinterrejser til De Kanariske Øer. Og i 2017 er der yderligere to nye destinationer på programmet.

“Vi er blevet taget godt imod af nordjyderne, fordi vi er de eneste, der er synlige heroppe. Vi har allerede nu skåret ned i markedsføringen i Nordjylland og rykker nu mod Aarhus, Djursland, Skanderborg og Silkeborg, hvor der også er et marked for charterrejser fra Aalborg Lufthavn,” forklarer SunCharter-direktøren.

DK Rejs og SunCharter er ejet af to virksomheder i fællesskab. Otium Danmark A/S med aarhusianske Claus Hommelhoff i spidsen ejer 60 procent, mens Bang-Kjellerup Invest ApS med Søren Kjellerup og Jesper Bang sidder på de resterende 40 procent af anparterne.

Relaterede artikler:

Rejsearrangør taber en million kroner om måneden

Ny underdirektør hos charterarrangør

SunCharter-vækst skal komme fra syd

SunCharter åbner for vinterrejser

SunCharter indgår aftale med SAS