Indgangen til terminalen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn)

Svag start for Aalborg Lufthavn

Selvom der var forventet tilbagegang i de første måneder af 2019, mistede Aalborg Lufthavn ni procent af passagererne i den svageste januar siden 2015.

Ikke siden januar 2015 har der været færre passagerer igennem terminalen i Aalborg Lufthavn i en januar måned. Tilbage i januar 2015 var der 97.719 passagerer gennem den nordjyske lufthavn, mens 106.295 passagerer benyttede lufthavnen i årets første måned i år, og det var ni procent færre end samme måned sidste år.

Men ifølge Aalborg Lufthavn var det forventet, at der ville blive tilbagegang, da trafikprogrammet ikke er så stort som de foregående år.

“Tilbagegangen for januar 2019 kommer ikke som en overraskelse – taget det nuværende vinterprogram i betragtning i forhold til januar 2018. Her var der en udenrigsfremgang på hele 63,9 procent, der i sig selv er svær at leve op til. Positivt er, at vi ser en fremgang i chartertrafikken, der viser en intakt rejselyst mod vintersolen sydpå – på ski såvel som på stranden,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Antallet af charterrejsende til og fra Aalborg Lufthavn voksede nemlig med 10,4 procent i januar i forhold til samme måned året før, og det repræsenterer en vækst på 1.088 rejsende til 11.552 charterpassagerer, hvilket svarer til tre udsolgte rundture med en Airbus A320.

Stor tilbagegang i rutetrafikken
Det er i segmentet med udenrigstrafikken, at det for alvor gør ondt hos Aalborg Lufthavn . I januar benyttede 32.163 passagerer de internationale ruter fra Aalborg Lufthavn mod 38.114 i januar 2018, og et tab af omkring 6.000 passagerer svarer til en tilbagegang på 15,6 procent.

“Et mindre udbud af flyrejser betyder færre passagerer, og det ses tydeligt i udenrigstrafikken for januar, men vendes blikket mod for eksempel Oslo-ruten med SAS, er der positive tendenser at se, da der næsten er en fordobling i antallet af rejsende i januar i forhold til året før. Også ruterne til blandt andet Amsterdam og Málaga står fortsat stærkt,” uddyber  Søren Svendsen.

Det var ikke alene den internationale trafik, der mødte tilbagegang. Det samme var tilfældet med indenrigstrafikken, der bæres af SAS og Norwegian på indenrigsruten til København. Her var der i januar 62.580 passagerer mod 68.224 i januar sidste år, og det svarer til en tilbagegang på 8,3 procent.

Samlet har Aalborg Lufthavn i januar 2019 mistet omkring 10.500 passagerer i forhold til samme måned året før.

 

Relaterede artikler:

Over fem millioner passagerer fra Billund og Aalborg

Sun-Air lukker Aalborg-rute

Primera-konkurs stoppede vækst i Aalborg og Billund