Svensk flyselskab får langrutefly

Svenske Novair, der flyver for Apollo og Falk Lauritsen, har indlejet et Airbus A330-fly til vinterens caribiske flyvninger. Flyet er allerede i fuld sving.

Det bliver det bulgarske flyselskab BH Air – Balkan Holidays Air, der i den kommende vinter skal flyve skandinaver til blandt andet Caribien for blandt andre Apollo og Falk Lauritsen Rejser med et Airbus A330-langdistancefly.

De to danske charterarrangører er en del af rejsekoncernen Kuoni Nordic. Det samme er det svenske flyselskab Novair, som udfører mange af flyvningerne for Apollo og Falk Lauritsen Rejser til blandt andet Cuba og Tobago.

Novair råder selv kun over tre Airbus A321-200 mellemdistancefly, som maksimalt kan nå Gran Canaria eller Egypten direkte fra Skandinavien. Derfor indlejer Novair hvert år et langdistancefly, når det bliver for koldt til at feriere ved Middelhavet og de solhungrende skandinaver er nødt til at tage endnu længere væk.

Allerede i sving
I den kommende vinter er det BH Air – Balkan Holidays Air der med et Airbus A330-200 fly er hyret ind til at løse opgaven. Og flyet er allerede i sving. I første omgang dog kun mellem Skandinavien og de græske øer. Således har det de sidste fjorten dage pisket frem og tilbage fra Oslo og Stockholm til blandt andet Chania på Kreta.

Flyet med registreringen LZ-AWA kom til BH Air – Balkan Holidays Air for bare en måned siden. Før det har det næste 16 år gamle fly blandt andet fløjet for Swissair, Malaysia Airlines og Vietnam Airlines.

I den forgangne vinter var det Aer Lingus med et Airbus A330-200 fly, som stod for Novair’s caribiske vinterflyvninger.

Novair har hele Skandinavien som sit hjemmemarked og selskabets største afrejselufthavne er København, Stockholm Arlanda, Oslo Gardemoen, Gøteborg Landvetter.