SWISS Bombardier CS100 i London City Airport (Foto: London City Airport)

SWISS klar med Bombardier C-serie til London City

SWISS har som det første flyselskab i verden fået tilladelse til at betjene London City Airport med det topmoderne fly fra Bombardiers C-serie.

London City Airport (LCY) midt i den engelske metropol er en lille og attraktiv lufthavn, der har meget skrappe støj- og miljøkrav til fly-operatørerne.

Det er derfor en stor og opsigtsvækkende begivenhed, at SWISS som det første flyselskab i verden får lov at udføre kommercielle flyvninger til og fra London City Airport med den nye C-serie fra Bombardier.

Tirsdag 8. august kl. 17:47 lokal tid landede SWISS’ Bombardier CS100-fly for første gang i London City Airport efter en flyvning fra Zürich i Schweiz. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

I London City Airport er man glade for endelig at kunne byde velkommen til Bombardiers C-serie efter flere års forberedelse.

”Den indledende kommercielle flyvning med Bombardier C-serien fra Swiss International Air Lines er et vartegn for London City Airport, og det er en fornøjelse at byde de første passagerer og besætningen velkommen efter fem års forberedelse. Dette næste generation-fly er et af de mest støjsvage i drift, med større brændstofeffektivitet og længere rækkevidde, som sætter en ny standard for SWISS-flyvninger og London City,” siger  Richard Hill, der er kommerciel direktør i London City Airport.

Særlige pilotkrav
London City Airport har en kort landingsbane og en stejl indflyvningskurve, hvilket stiller krav om ekstra træning til de piloter, der flyver til lufthavnen.

”Vi har forberedt vores piloter ned til den mindste detalje for at kunne udføre vores nye planlagte Bombardier C-serie-flyvninger til London City. Og vi er glade for, at vi nu kan tilbyde alle de mange fordele ved C-serien, i form af komfort og andet, på denne vigtige rute,” siger. Peter Koch, der hos SWISS er flådechef for C-serien.

Bombardier C-serien er særligt designet til at betjene svære lufthavne som London City Airport. Flyet blev i april i indeværende år certificeret til at kunne udføre den stejle anflyvning, som der kræves til London-lufthavnen.

”C-serien er det eneste kommercielle fly, der er specielt designet til operationer i udfordrende lufthavne. Vi er meget stolte af flyets ydeevne, og vi lykønsker SWISS med den første kommercielle flyvning med CS-100 til London City,” siger Rob Dewar, direktøren for C-serien fra Bombardier Commercial Aircraft.

C-serie erstatter Avro-fly
Bombardiers C-serie sætter nye standarder inden for komfort, driftsøkonomi og miljømæssige vilkår. Flyet er også kendt som ”Whisperjet” (’hviske-flyet’, red.) på grund af dets reducerede støj-emissioner.

SWISS har købt fly fra C-serien af den primære grund, at flyene skal erstatte selskabets Avro RJ-fly på ruten til og fra London City Airport. Avro-flyene indledte rutefart mellem Schweiz og London City Airport for præcis 25 år siden, og SWISS’ sidste kommercielle returflyvning med Avro RJ100 fra Zürich til London City Airport bliver mandag 14. august.

Fra næste sommer er planen, at SWISS også vil implementere Bombardier C-serien på ruten mellem Geneve og London City Airport.

Lufthansa-selskabet SWISS er Schweiz’ internationale flyselskab, der fra Zürich og Geneve betjener over 100 destinationer i verden fordelt på 43 lande. Årligt rejser omkring 16,5 millioner passagerer med selskabets flåde på i alt 91 fly. SWISS, der samtidig er en del af Lufthansa Group og medlem af Star Alliance, beskæftiger over 9.000 medarbejdere.

 

Relaterede artikler:

C-serie fly nonstop over Atlanten

Flyvende start for Bombardiers CS-serie

Star Alliance-topchefer på fælles flyvning

Airbus og Boeings duopol kan få en ende

Swiss investerer i nye ruter i Europa