Swissport har ikke travlt med SGH-forhandlinger

Før jul gjorde Swissport købet af Servisair færdig. Men det betyder ikke, at handlinggiganten nu kaster sig over forhandlingerne med SAS om køb og en senere integration af SAS Ground Handling (SGH).

Handlinggiganten Swissport afsluttede før jul opkøbet af det konkurrerende handlingselskab Servisair. Et opkøb, der sidste år satte forhandlingerne med SAS om dannelsen af et joint venture for aktiviteterne i SAS Ground Handling (SGH) på pause. Joint venturet skal gerne føre til en 100 procent Swissport-overtagelse af SGH-aktiviteterne en gang ude i fremtiden. En manøvre, som er et vigtigt led i SAS’ 4Excellence Next Generation-spareplan.

Den 23. december sidste år kunne Swissport offentliggøre, at opkøbet af Servisair nu er afsluttet. Men det er ikke ensbetydende med, at Swissport har travlt med at kaste sig over næste store opgave – forhandlingerne med SAS om dannelsen af et SGH- joint venture.

Blevet én organisation
Pressetalskvinde Sabine Meinitz fra Swissport oplyser således til CHECK-IN.dk, at Swissport først vil genoptage forhandlingerne med SAS når Servisair’s aktiviteter er fuldt integreret i Swissports forretning. Altså når Swissport’ og Servisairs afdelinger i lufthavne over hele verden er blevet lagt sammen og blevet til én organisation. Og det arbejde forventes tidligst afsluttet ved årsskiftet 2014/2015.

Det betyder, at SAS-ledelsen fortsat må væbne sig med tålmodighed når det kommer til at eksekvere på én af de vigtigste elementer i 4Excellence Next Generation-spareplanen.

Opdatering kl. 10:16: Overskriften er rettet fra“Swissport har ikke travlt med SGH-integration“ til “Swissport har ikke travlt med SGH-forhandlinger“ for at præcisere, at det erforhandlingerne, som Swissport ikke har travlt med at få genoptaget. Forhandlinger som gerne skulle føre til integration på længere sigt. (Redaktionen).