Swissport-leder: SAS-ansatte har dårligt ry

En mellemleder i Swissports CPH-afdeling ville ikke ansætte en tidligere SAS-medarbejder. ”Mangeårige SAS-ansatte har ikke det bedste ry,” lød begrundelsen fra Swissport-chefen, der snart stopper hos handlingselskabet.

”Tak for din ansøgning. Jeg må desværre sige at jeg er meget forbeholden over for medarbejdere der har været i mange år hos SAS, de har ikke det bedste ry. Så jeg må ønske dig held og lykke i din videre søgen.”

Sådan lød et afslag, som en mellemleder i handlingselskabet Swissports CPH-afdeling sendte til en tidligere SAS-medarbejder, som havde søgt job hos Swissport.

Formuleringen har vakt en del opsigt blandt handlingmedarbejdere i Københavns Lufthavn. Ikke mindst i SAS Ground Handling, som Swissport sidste år købte 10 procent af. SAS og Swissport forhandler fortsat om, at Swissport på sigt skal overtage SAS Ground Handling fuldstændigt.

For egen regning
Hos Swissport lægger selskabets danske direktør sig fladt ned og beklager formuleringen.

”Det er uheldigt og beklageligt, at det er sket. Og absolut en fodfejl. Det er hverken min eller Swissport’s holdning. Det står helt for mellemlederens egen regning,” understreger Swissports danske direktør, HenrikHolming Werner, over for CHECK-IN.dk.

Mellemlederen, der sendte afslaget, stopper hos Swissport ved udgangen af maj måned. Det har ifølge HenrikHolming Werner dog intet med formuleringen i afslaget at gøre.

SAS Ground Handling består i Københavns Lufthavn af omkring 1.800 medarbejdere, som blandt andet står for at checke passagerer ind, sortere kufferter, laste fly og påfylde brændstof. Swissports danske afdeling tæller kun omkring 45 ansatte, der udelukkende arbejder med at håndtere fragt.