Tager mad med hjem fra ferien

Mad er ifølge Spies blevet den helt nye feriesouvenir. Nu er kufferten fyldt med den lokale olivenolie eller gedeost, når danskerene vender hjem fra ferierejser.

I mange danske hjem står der sikkert hengemt i et hjørne en spansk flamingodanser eller en græsk krukke, der på et eller andet tidspunkt er hjembragt som souvenir fra en rejse til sydlige himmelstrøg.

Men nu købes der i stigende grad lokale fødevarer, når danskere skal have souvenirs med hjem fra rejsen. Men man skal være opmærksom på, hvad der kan medbringes på flyturen tilbage til Danmark.

“Forleden begyndte det at dryppe fra hattehylden i et fly fra Marokko. En gæst havde købt en lokal fisk og bragt den med om bord – indpakket i en avis med is. Den smeltede i takt med, at man kom nærmere og nærmere København,“ fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Spies-guiderne har givet et bud på, hvilke madvarer turisterne tager med hjem fra ferie:

Thailand: Et væld af krydderier – og ikke mindst frisk chili.
Cypern: Haloumi-ost (hvid gedeost, der kan steges med f.eks. bacon).
Kreta: Oliven.
Rhodos: Honning.
Tyrkiet: Krydderier og nødder.
De Kanariske Øer: Mojo-sauce (sauce med bl.a. olivenolie og hvidløg, som passer fint til øernes specialitet, de kogte, saltede kartofler).
Mallorca: Manchego-ost (spansk fåreost, der har været indpakket i græs under modningen).
Italien: Citronlikør.
Bulgarien: Rosa champagne.

Spies oplyser i øvrigt, at man som rejsende børtjekke toldreglerne, inden man bringer diverse madvarer med hjem. Fra Fjerne Østen er der eksempelvis en række restriktioner.