Thai Airways sælger direktørbolig i Hellerup

Som et led i et større spareprogram vil Thai Airways sælge i alt 21 ejendomme i Thailand og i udlandet. Selskabets direktørbolig i Hellerup ventes at kunne indbringe et tocifret millionbeløb.

Det tabsgivende statsejede flyselskab Thai Airways er i gang med at gennemgå samtlige hjørner af forretningen i håbet om at kunne finde besparelser, der vil kunne bringe selskabet ud af den økonomiske krise.

Torsdag kom det frem, at Thai bliver nødt til at udsætte leveringen af 12 Airbus A350-fly samt to Boeing 787 Dreamliner-fly fra 2016 til 2018 på grund af selskabets økonomiske situation.

I forlængelse af denne beslutning meddelte Thai Airways samtidig, at selskabet vil sælge 21 ejendomme i Thailand og i udlandet for at få frigjort penge, der er bundet i fast ejendom, der ikke bliver benyttet eller ikke har den rette størrelse til behovet.

I en international pressemeddelelse nævner Thai Airways specifikt en ejendom i København.

“Der er tale om et hus, som vores skiftende skandinaviske direktører har boet i gennem de seneste mere end 30 år. Huset er alt for stort for de seneste direktører vi har haft, og vi har faktisk ikke haft en direktør boende i Købehavn det seneste halvandet år,“ siger regional salgschef Flemming Sonne til CHECK-IN.dk.

Et tocifret millionbeløb
Der er tale om ejendommen beliggende på Bernstorffsvej 23 i Hellerup på en stor hjørnegrund, der støder op til Tuborgvej.

Huset er opført i 1934 på en kæmpemæssig dobbeltgrund på 3.088 kvadratmeter. Selv boligen er på 408 kvadratmeter plus en tilhørende garage på 73 kvadratmeter, hvor der er plads til to køretøjer.

Ved den seneste offentlige vurdering blev ejendomsværdien fastsat til 12,9 mio. kroner, mens grundværdien lød på næsten 9,7 mio. kroner.

Der er således udsigt til, at det thailandske flyselskab kan realisere et tocifret millionbeløb ved at skille sig af med den eksklusive direktørbolig.

“Ejendommen er et levn fra en svunden tid, men det har trods alt været en god investering for Thai Airways,“ siger Flemming Sonne.

Thai Airways kommer til at sælge tilsvarende boliger i London, Jakarta og Singapore, mens salgskontorer i Sydney, Rom, Madrid, Hong Kong og Penang også kommer på salgslisten, da de ikke længere har en størrelse, der passer til det aktuelle behov.

Foto: Google Maps