Thai Airways skærer kraftigt ned

Der er udsigt til fyring af 5.000 medarbejdere, lukning af ruter og pensionering af fly i Thai Airways.

Det thailandske flyselskab Thai Airways lider hårdt under konkurrencen fra de stadigt flere asiatiske lavprisselskaber og fra de fremadstormende flyselskaber fra ørkenemiraterne omkring Den Persiske Golf. Selskabet fik et underskud på 1,8 mia. danske kroner i de første ni måneder af 2014 og styrer derfor direkte mod et lige så slemt eller værre resultat som i 2013. Her lød underskuddet på 2,4 mia. kroner.

Derfor lægger den thailandske regering op til, at Thai Airways skal igennem en kraftig nedskæringsrunde, som mandag i denne uge blev debatteret i regeringen.

Planen er at afskedige 5.000 af selskabets 25.000 medarbejdere. Samtidig hænger flere af selskabets oversøiske ruter i en tynd tråd. Ruten fra Bangkok til Johannesborg i Sydafrika blev lukket tidligere i denne måned, og ruterne til Madrid, Moskva og Los Angeles bliver sandsynligvis også meget snart lukket.

Pensionere fly
En række ruter fra Bangkok giver også underskud, men selskabet ser et potentiale for at det kan ændre sig i løbet af 2015. Det er ruter til blandt andet Rom, Milano, Bruxelles og Brisbane.

Også flyflåden kommer sandsynligvis til at holde for. Ifølge thailandske medier er planen at sælge 22 ældre fly samt pensionere 14 Boeing 747-400 og seks Airbus A340-600 fly.

Thai Airways flyver året rundt mellem Bangkok og København samt i vinterperioden mellem Phuket og København.

Thai Airways planlægger at pensionere 14 Boeing 747-400 fly. Her letter et af dem fra Bangkok.