Airbus A350-900 XWB fra Thai Airways. (Foto: A. DOUMENJOU | master films)

Thai har brug for flere penge efter rekonstruktion

En konkursdomstol i Bangkok har tirsdag godkendt rekonstruktionsplanen for Thai Airways International, der er afhængig af et banklån på op til fem milliarder kroner.

Den endelige skæbne for Thai Airways International skulle være afgjort 28. maj 2021, men konkursdomstolen i Bangkok udsatte afgørelsen til 15. juni.

Afgørelsen blev udsat, efter to kreditorer kom med indsigelser, og disse skulle først behandles. Nu er der imidlertid truffet afgørelse, og konkursdomstolen har tirsdag godkendt den rekonstruktionsplan, som flyselskabets kreditorer tidligere godkendte med et overvældende flertal. Det skriver Bangkok Post.

Selv om Thai Airways International har fået godkendt rekonstruktionsplanen, er der stadig brug for at låne penge for at kunne fortsætte. Det thailandske flyselskab skal have været i kontakt med flere banker omkring lån på op til 25 milliarder thailandske baht, eller hvad der svarer til 4,9 milliarder kroner.

Konkursdomstolen i Bangkok har godkendt anmodningen om banklån, som også støttes af de fleste kreditorer.

”Vi vil gerne sikre nye lån så hurtigt som muligt, fordi vores driftsindtægter ikke kan dække driftsomkostningerne. Vores nuværende kontanter og indtægter kan kun dække driften frem til slutningen af ​​dette år,” siger Chai Eamsiri, økonomidirektør i Thai Airways International.

Vil omstrukturere gæld på 48 milliarder kroner
Thai Airways International fik i 2020 et rekordunderskud på 141 milliarder baht, eller hvad der svarer til 27,8 milliarder kroner. For at komme tilbage til lønsomhed planlægger flyselskabet, at det vil reducere antallet af ansatte med 50 procent, sælge ejendom og finde 50 milliarder baht (9,9 milliarder kroner, red.) i ny kapital.

”Alle relaterede parter bør gå videre og hjælpe THAI med at få succes med sin rekonstruktionsplan,” sagde Thailands premierminister, Prayut Chan-o-cha, ved en pressekonference tirsdag ifølge Bangkok Post.

Det thailandske flyselskab arbejder på at omstrukturere en gæld på 245 milliarder baht (48,3 milliarder kroner), hvilket planlægges at ske gennem betalingsforlængelser, rentefritagelser og konvertering af gæld til egenkapital. Konkursdomstolen i Bangkok har godkendt en omstrukturering af en gæld på mindst 170 milliarder baht.

En stor del af gælden i Thai Airways International blev opbygget flere år før, at coronakrisen ramte og fik sat alle fly på jorden. Krisen var dog i den grad med til at øge den økonomiske modvind, og selskabet indgav en anmodning om konkursbeskyttelse i maj 2020.

Koncernchef i Thai Airways International, Chansin Treenuchagron, har tillid til, at flyselskabet vil blive rentabelt igen, når coronapandemien er overstået. Thailand er en af de største rejsedestinationer i verden, og flyselskabet vil være i stand til at udnytte denne popularitet, lyder det fra koncernchefen.

 

Relaterede artikler:

Sommerflyvninger med Thai til Phuket

Thai indleder ”skæbnetime” med 7.000 jobreduktioner

Thai sætter 34 fly til salg