Ti gode råd til en billig ferie

Hvis feriebudgettet skal strække sig længere, kan det være en god idé at lytte til ti gode råd fra Spies. Følger man de fleste af anvisningerne fra rejsearrangøren kan der spares op til 40 procent på charterrejsen i forhold til at tage afsted på de mest efterspurgte afgange til de mest efterspurgte destinationer.

I de store afrejseweekender i industriferien i ugerne 28, 29 og 30 finder man oftest de dyreste charterrejser. Ligesom på mange andre områder er det nemlig udbud og efterspørgsel, der regulerer priserne.

Således også på charterrejser, hvor priserne stiger på de tidspunkter, hvor de fleste danskere vil afsted på ferien. Derfor har Danmarks største rejsearrangør Spies sammensat 10 god råd, der skal kunne sikre en billigere ferie.

Det handler naturligvis først og fremmest om, at bestille udenfor skolernes ferie samt at undgå weekend-afrejser, hvor der traditionelt er størst efterspørgsel. Rådene fra Spies er følgende:

1) Bestil rejsen i god tid – så er du sikker på at få lige netop det rejsemål og det hotel, som du ønsker dig.

2) Vælg det rejsemål, som passer til din økonomi – f.eks. er Tyrkiet et billigere ferieland end Grækenland.

3) Det er billigere at rejse på skæve tider af døgnet.

4) Undgå at rejse i skolernes ferie – med mindre du selv har børn.

5) 25 pct. af alle chartergæster vælger i denne sommer All Inclusive – størst besparelse i forhold til et almindelig hotel henter man i hotelkategori fire.

6) Er du mere eller mindre ligeglad med rejsemål, hotellets standard og beliggenhed, så vent med at booke til sent. Men husk: de tider er forbi, hvor man kunne sætte sig ud i lufthavnen og købe en afbudsrejse med afgang samme dag.

7) Lad dig ikke lokke af flybilletter til 99 kr. – ofte koster hjemrejsen 10-15 gange så meget. Og husk at indregne diverse tillæg for bagage, afgifter, ekspeditionsgebyr, olietillæg, bookingtillæg m.m.

8) Bestil feriebilen hjemmefra. Det giver leveringsgaranti og – som regel – en lavere pris.

9) Er man ikke til høj varme så rejs i maj og september, hvor klimaet er behageligt omkring f.eks. Middelhavet og på De Kanariske Øer.

10) De fleste charterflyselskaber giver garanti for, at deres priser på toldfrie varer er lavere end priserne i butikkerne i de danske lufthavne.

Det er dog ikke alle rådene, der er lige brugbare. Eksempelvis anbefaler Spies, at man bestiller rejsen i så god tid som muligt. Det bliver den dog ikke billigere af – tværtimod. Priserne på charterrejserne kan traditionelt kun bevæge sig en vej efter, at de er sat i produktion – og det er nedad.

Et andet postulat er også, at man ikke skal lade sig forblænde af billige flybiletter til 99 kroner, idet hjemrejsen kan koste “10 – 15 så meget“, som det hedder fra Spies. Det er dog en sandhed med modifikationer. Vel er hjemrejsebilletten typisk dyrere end udrejsebilletten, men det er oftest tale om en faktor to eller tre – og ikke i det leje, som Spies giver udtryk for. Men atoverdrivelse oftest kanfremme forståelsen synes at være holdningen i dette tilfælde.