Norwegian-fly foran terminalbygningen i Aalborg Lufthavn (Foto: Aalborg Lufthavn)

Tilbagegang over hele linjen i Aalborg

Der var tilbagegang i antallet af rute-, charter og indenrigspassagerer i Aalborg Lufthavn i september. Alligevel blev måneden den tredjebedste i lufthavnens historie.

Aalborg Lufthavn måtte i september måned acceptere at få noget, som lufthavnen ikke er så vant til. Og det var passagertilbagegang. Ikke bare inden for et enkelt segment som indenrigs-, udenrigs- eller charterpassagersegmentet. Men over hele linjen på alle tre segmenter.

I alt rejste 136.549 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i september. Det er en tilbagegang på 6,8 procent i forhold til september 2013, hvor 146.504 passagerer strømmede i gennem terminalen. Udenrigstrafikken gik 12,2 procent tilbage. 30.098 passagerer fløj direkte til og fra udlandet mod 34.264 året før. Indenrigstrafikken viser tilbagegang på fire procent. Her rejste 82.012 passagerer i september 2014, mod 85.415 året før. Chartertrafikken viste et fald på 8,9 procent. 24.439 passagerer rejste på ferie i september 2014 mod 26.825 i september 2013.

Bump på vejen
På trods af tilbagegangen, så gik september 2014 alligevel ind som den tredjestørste måned i lufthavnens 76-årige historie.

”Vi har været vant til fremgang over hele linjen måned efter måned, år efter år. Nu må vi prøve at vænne os til, at der altså også godt kan være ”bump på vejen”. Vi er aldrig tilfredse med tilbagegang, men accepterer dog med nogenlunde tilfredshed en september 2014, der presser sig ind som den tredjestørste måned i Aalborg Lufthavns historie,” siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Han er ikke i tvivl om hvor forklaringen på udenrigstilbagegangen primært skal findes.

”Den væsentligste årsag til tilbagegangen i udenrigstrafikken er Norwegians indskrænkning på London og nedlæggelse af ruten til Oslo. Vi arbejder på højtryk på at etablere bedre betjening på disse destinationer. De fleste andre ruteområder, herunder ikke mindst Turkish Airlines rute til Istanbul viser robust vækst,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.