Hamburg Airport Terminal 2. (Foto: Medvedev | CC 3.0).

Tilbagegang for tysk danskerlufthavn

Vækstkurven knækkede i 2018 i Hamborg Lufthavn, som blandt andet benyttes af mange danske passagerer.

Efter en årrække med uafbrudt vækst siden 2014 måtte Hamborg Lufthavn i 2018 notere en tilbagegang i antallet af passagerer på 2,2 procent i forhold til året før.

I alt rejste 17,23 millioner passagerer sidste år til og fra Hamborg Lufthavn, og en del af dem var danske passagerer, da den nordtyske lufthavn er et attraktivt valg for især befolkningen i Syd- og Sønderjylland.

“Efter den høje vækst i 2017 så vi en konsolidering i passagerantal, som fortsat er på et højt niveau,” siger Michael Eggenschwiler, administrerende direktør for Hamborg Lufthavn, i en kommentar til trafikstatistikken for 2018.

Større fly og bedre load-faktor
Antallet af flyoperationer i lufthavnen faldt i 2018 med omkring 2,1 procent, og dermed er antallet af operationer på niveau med år 2000. Dengang havde Hamborg Lufthavn under 10 millioner passagerer, og sammenligningen viser, at flyselskaberne i løbet af de otte år har fået større flytyper og er blevet bedre til at fylde flyene.

“I Hamborg Lufthavn stimulerer vi aktivt denne stigning i effektiviteten af ​​lufttransporten ved at give incitamenter til de nyeste fly og teknologier,” siger Michael Eggenschwiler.

Load-faktoren (belægningsgraden, red.) på flyvninger til og fra Hamborg Lufthavn steg i 2018 med 0,4 procentpoint til 78,2 procent i forhold til 2017.

Håb om 18 millioner passagerer i år
Trods tilbagegangen i 2018 forventer Hamborg Lufthavn en positiv udvikling i år.

“I 2019 forventer vi at se vækst i passagertallene igen. Vores planlægning er baseret på en vækst på 2,5 procent. Jeg håber, at vi kan komme lidt videre og for første gang nå milepælen på 18 millioner passagerer på et år,” siger Michael Eggenschwiler.

Hamborg Lufthavn vil i år fortsætte med at investere i optimering af lufthavnen infrastruktur og service, ligesom der vil blive tilføjet nye ruter. Blandt de nye destinationer, som er allerede blevet annonceret i første halvdel af året, er Friedrichshafen, Kalamata, Krakow, Zadar og Elazig.

 

Relaterede artikler:

Slut med New York-rute fra Hamborg

Sun-Air åbner tysk indenrigsrute fra Hamborg

Store flyttedag i Hamborg Lufthavn