To nye ruter fra Norden til Canada

Icelandair åbner to nye ruter til Canada i løbet af 2014. Der er tale om Edmonton i staten Alberta samt Vancouver i British Columbia på den nordamerikanske vestkyst.

Det vrimler i disse dage med interkontinentale rutenyheder fra de nordiske flyselskaber. Næste i rækken er Icelandair, der i foråret 2014 åbner to helt nye ruter fra Keflavik til Canada.

Der lægges ud den 26. marts med Edmonton i staten Alberta. Her vil Icelandair gennemføre fire ugentlige flyvninger. Få uger senere er det Vancouver i British Columbia på den canadiske vestkyst, der får besøg af Icelandair-flyene to gange om ugen.

Birkir Hólm Gudnason, Icelandairs CEO udtaler ”Vores plan er, at udnytte mulighederne for vækst næste år og målet er, at styrke vores position på det nordamerikanske marked yderligere”. Birkir Hólm Gudnason tilføjer, at han er sikker på, at Icelandair kan tilbyde konkurrencedygtige priser mellem Europa og Edmonton og planen er en helårsrute med tiden.

Største program nogensinde
Icelandair sommertrafikprogram i 2014 er det største nogensinde. Der vil være en stigning i kapaciteten på 18 procent i forhold til i år, og passagertallet ventes at vokse fra 2,3 mio. i år til 2,6 mio. i 2014. I løbet af fem år har Icelandair således fordoblet selskabets produktion.

Det vil da også kræve flere fly at gennemføre en så omfattende produktionsudvidelse. Flyflåden bliver i 2014 øget med yderligere tre fly af typen Boeing 757-200, så den samlede flåde kommer op på 21 fly af denne type.

I sommertrafikprogrammet 2014 forventer Icelandair således at flyve til 12 destinationer i Nordamerika, hvilket vil være fordelt på 82 ugentlige operationer i hver retning mellem Keflavik og det nordamerikanske marked i USA og Canada. I vinterhalvåret flyver Icelandair desuden til Orlando i Florida, som således er selskabets 13. destination på det nordamerikanske marked.

Icelandairs attraktive beliggenhed mellem Nordamerika og Europa gør Keflavik og Island til et ideelt sted at skifte fly. Det er i princippet ligeså naturligt som at skifte fly i Mellemøsten, når ruterne går til Sydøstasien.