Funchal på Madeira bliver en af de nye Primera-destinationer. Byens lufthavn er netop blevet omdøbt til Christiano Ronaldo Airport.

To selskaber på ny Madeira-rute fra Billund

Der bliver to luftfartsselskaber at vælge imellem for de vestdanske ruteflyrejsende, der vil besøge blomsterøen Madeira i de kolde vintermåneder. Fra slutningen af januar måned og frem til udgangen af marts tilbyder Cimber Sterling og portugesiske SATA Internacional hver én ugentlig afgang fra Billund Lufthavn til Funchal på Madeira.

Ruteudbuddet fra Billund Lufthavn bliver i den kommende vinterfartplan forstærket med den portugesiske atlanterhavsø Madeira. Der bliver hele to operatører, der vil forsøge sig på ruten, der er meget sæsonpræget.

Cimber Sterling lægger ud med ruteopstart mandag den 23. januar, hvor selskabet vil flyve én gang ugentligt fra Billund til Funchal-lufthavnen med en Boeing 737-700med plads til148 passagerer. Rutenopereres frem til og med den 19. marts.

Der flyver hver mandag kl. 08.00 fra Billund med ankomst kl. 11.55 lokal tid i Funchal. Returrejsen sker kl. 12.55 med ankomst i Billund kl. 18.30.

Men Cimber Sterling får ikke lov at flyve alene. Det portugesiske luftfartsselskab SATA Internacional etablerer sig den 31. januar også på ruten. SATA flyver hver tirsdagfra Funchal kl. 10.00 med ankomst i Billund kl. 15.25. Herefter flyves retur kl. 16.25 fra Billund med ankomst kl. 20.25 i Funchal.

SATA International anvender et fly af typen Airbus A320 med plads til i alt 161 passagerer. Således vil der samlet blive udbudt 618 sæder om ugen hos de to selskaber på Madeira-ruten.

Men prismæssigt er der stor forskel. Billigstebillet med Cimber Sterling ved afrejse den 30/1 og hjemrejse den 6/2 koster 2.005 kroner, mens en billet hos SATA International kan erhverves for2.965 kroner med afrejse den 31/1 og hjemrejse den 7/2.

SATA Internacional er et datterselskab af SATA Air Açores og hed frem til 1998 Oceanair. Selskabet flyver i forvejen til København og andre europæiske storbyer, men har også ruter til Boston og Toronto.