Topdirektør forlader Norwegian

Den 36-årige Daniel Skjeldam, der siden 2007 har været Chief Commercial Officer hos det norske lavprisflyselskab Norwegian, har valgt at forlade selskabet til fordel for stillingen som koncernchef i rederiet Hurtigruten.

Det norske lavprisflyselskab Norwegian må sige farvel til 26-årige Daniel Skjeldam, der siden 2002 har været ansat i selskabet, heraf de senete fem år som Chief Commercial Officer og medlem af koncernledelsen.

Daniel Skjeldam tiltræder den 1. oktober en stilling som koncernchef i det norske rederi Hurtigruten ASA.

“Vi er meget glade for at have fået en kapacitet som Daniel Skjeldam til at lede Hurtigruten,“ siger selskabets bestyrelsesformand Trygve Hegnar i en pressemeddelelse.

Tryge Hegnar peger blandt andet på, at Daniel Skjeldam har været en central person i udviklingen af Norwegian. Herfra kan han bringe relevant erfaring til Hurtigruten, ligesom uddannelsen som civiløkonom også er en god ballast.

“Jeg ser frem tilat være medtil atvidereutvikle Hurtigruten, som allerede er en ledende aktør i den norske rejsebranche. Jeg kender selskabet fra min tidligere virksomhed og glæder mig til at lære produktet og medarbejderne at kende,“ udtaler Daniel Skjeldam.

Branchekilder har ofte nævnt Daniel Skjeldamsom en af de absolutte hovedkræfter bag Norwegians ekspansive strategi.

Daniel Skjeldam er bosat i Oslo og vil således blive en såkaldt “ugependler“ til Hurtigrutens hovedkontor i Narvik.