Fly i Billund Lufthavn. (Foto: BLL | PR)

Travl vinterferie i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn havde en særdeles travl vinterferie, der var tæt på rekordniveauet i 2020. De mange ferierejsende bragte passagertallet i februar op på 208.393, og det var knap 53 procent flere end i samme måned i fjor.

Selvom der stadig var et lille stykke op til de 236.629 rejsende, som benyttede Billund Lufthavn i februar 2020, som var den sidste måned, før coronakrisen lammede flytrafikken, så var dette års februar meget travl. 

Skiferie har nemlig fået et stærkt comeback i denne vinter, hvor der har været et ophobet behov for at få sne under skiene. Den store interesse afspejler sig i trafiktallene for Billund Lufthavn, hvor især vinterferien i uge syv gav høje passagertal. Således var der i skolernes ferie flere passagerer end i samme periode i både 2022, 2021 og 2019. Også storbyferie var populær i perioden.

”Der har været stor tilslutning til vores storby- og skidestinationer, og vi oplever, at flere og flere tager flyet mod de sneklædte bjerge i vinterferien. Med den aktivitet forventer vi, at tendensen fortsætter næste vinter,” siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Flere nye sommerruter
Vintersæsonen nærmer sig sin afslutning, og Billund Lufthavn ser derfor frem mod sommeren, som traditionelt er højsæson med flere ruter og rejsemål.

Sommerprogrammet indledes med udgangen af marts, og Billund Lufthavn har flere nye ruter på vej.

Air Greenland åbner en rute til Grønland, og Brussels Airlines genoptager flyvningerne til Bruxelles for første gang siden Covid 19. Austrian Airlines starter 4. april deres rute til Wien, og Vueling genåbner deres direkte flyvninger til Paris. Selskabet udvider ligeledes antallet af afgange til Barcelona og Malaga.

Air France øger med flere afgange til Paris, og derudover åbner Ryanair ruter til Berlin og Sardinien den 27. marts og til Valencia den 3. maj.

”Aktiviteten på passagersiden ser ind i en god periode. Der er mange nye destinationer på vej, som erhvervslivet og turismeindustrien har efterspurgt,” siger Jan Hessellund.

Netværksselskaber er tilbage
Lufthavnsdirektøren fremhæver, at to større netværksselskaber kommer tilbage til Billund.

”Med Brussels Airlines og Austrian Airlines bliver der tilføjet to nye netværkslufthavne, hvilket i høj grad er til fordel for erhvervslivet. Begge er ligeledes spændende turistdestinationer til eksempelvis en forlænget weekend. Brussels Airlines vil også have stor betydning for den politiske sammenhæng mellem Vestdanmark og Bruxelles,” siger Jan Hessellund.

Nedgang for luftfragt
Luftfragt blev under coronakrisen en større og vigtig aktivitet i lufthavnen, men fragtmængderne har siden afslutningen af pandemien været for nedadgående.

I februar blev der fragtet 4.873 tons gods, og det er et fald på knap 27 procent sammenlignet med samme måned 2022. Netop i den måned havde lufthavnen besøg af verdens dengang største fragtfly, som medbragte store mængder værnemidler.

Trods mindre import er der i lufthavnen optimisme i forhold til de næste par måneder med nye tiltag og øget aktivitet.

” Vi mærker en generel afmatning på markedet, hvor det i særdeleshed rammer importen. Så vi har nedgang i februar, men vi har gang i nogle spændende dialoger, som vi glæder os til at løfte sløret for,” siger Jan Hessellund.

 

Relaterede artikler:

Solid start på 2023 i Billlund Lufthavn

Tæt på største år i Billund Lufthavn nogensinde

Brussels Airlines vender tilbage til Billund