Boeing 737-800 fly fra Norwegian.

Tre Norwegian-fly ramt af lynet

Tre Norwegian-fly er med få dages mellemrum blevet ramt af lynet. To af flyene er stadig ikke i drift efter episoden.

Ustabilt vejr over Skandinavien har i den seneste uges tid udløst tre hændelser, hvor Norwegian-fly er blevet ramt af lynet.

Den første hændelse fandt sted den 22. april, hvor et Boeing 737-800 fly under rutenummer DY414 og med registreringen LN-NHF var på vej fra Oslo til Aalesund, da flyet blev ramt af et lyn på den afsluttende del af indflyvningen. I en højde på blot 580 meter valgte piloterne at afbryde landingen og lagde sig i holding-position over lufthavnen. Efterfølgende blev det besluttet at returnere til Oslo, hvor flyet landede en time senere.

Et erstatningsfly blev indsat, og passagererne nåede frem til Aalesund med fem timers forsinkelse. Derimod er det lynramte fly stadig på landjorden, og det har ikke været i drift siden i lørdags.

To hændelser i Helsinki
Dagen efter var den gal igen. Denne gang var det et Boeing 737-800 fra Norwegian Air International med registreringen EI-FHA, der havde været undervejs fra Barcelona til Helsinki på rutenummer D8-5620, da flyet blev ramt af et lyn før landingen i den finske lufthavn. Piloterne fortsatte og foretog en sikker landing på Helsinki Lufthavns bane nummer 22L. Dette fly står stadig på landjorden og har således ikke været i luften siden søndag.

Blot 50 minutter senere var et andet fly fra Norwegian under indflyvning til Helsinki fra London-Gatwick. Flyet med registrering EI-FHY og rutenummer D8-367 måtte også tage imod et lynnedslag før landingen, men flyet havde dog ikke taget skade og kunne fortsætte til Palma de Mallorca som næste destination.

Det sker lejlighedsvis, at fly bliver ramt af lyn. Det hører dog til sjældenhederne, at der sker for samme flyselskab to dage i træk, og at det får så store konsekvenser, at flyene må tages ud af drift i flere dage.

Relaterede artikler:

Lyn lavede kæmpehul i næsen på Icelandair-fly

Fire passagerfly ramt af lynet

To SAS-fly ramt af lynet