LOT modtager i 2017 to nye Boeing 787-fly. Foto: LOT/PR

Tre nye Dreamlinere til LOT

Polske LOT har leaset tre Boeing 787-9 Dreamlinere, og ved udgangen af 2020 forventer selskabet at have 16 Dreamlinere af alle størrelser i flåden.

LOT Polish Airlines var det første europæiske flyselskab til at tage levering af Boeing 787 Dreamlineren. Det skete i november 2012, og i dag har det polske flyselskab seks Boeing 787-8 Dreamlinere i flåden med yderligere to på vej i løbet af den kommende sommer.

Det stopper dog ikke her. LOT har netop indgået en aftale med Aviation Capital Group om at lease tre Boeing 787-9´ere, der er lidt større end de første Dreamlinere, som LOT fik leveret. De tre nye fly vil blive leveret fra marts 2018 og vil blive indsat på LOT´s ruter til New York og Chicago.

Med den forlængede udgave af Dreamlineren vil der være plads til 294 passagerer fordelt på 24 i Business Class, 21 i Premium Economy samt 249 i Economy Class.  Det svarer til en samlet kapacitetsudvidelse på 17 procent, da de nuværende Dreamlinere har en treklasses konfiguration på henholdsvis 18, 21 og 213 sæder. Dermed vil sædeomkostningen blive lavere med de nye og større fly.

“LOT er stolte af at være det allerførste flyselskab i Europa, hvis langdistanceflåde udelukkende består af Dreamlinere. Efter fire års drift har det vist sig, at det har været et rigtigt godt valg. Vores passagerer elsker dette fly, og det spiller en vigtig rolle i udviklingen af vores langdistancenetværk. Med 787-9´eren vil vi skrive et ny kapitel i vores historie,” siger Rafal Milczarski, koncernchef hos LOT Polish Airlines, der tilsyneladende har glemt at tage højde for, at Norwegian også har en ren Dreamliner-flåde.

70 fly i 2020
LOT´s Dreamliner-fly benyttes på samtlige langdistanceruter til New York, Chicago, Toronto, Beijing, Seoul og Tokyo. I april måned åbner LOT to nye amerikanske ruter fra Warszawa til henholdsvis Los Angeles og Newark, ligesom der også kommer en direkte rute fra Krakow til Chicago.

“Denne flytype (Boeing 787.9, red.) er bedst til vores største ruter såsom New York og Chicago. Takket være øget kapacitet og lavere omkostninger vil vi være i stand til at at have flere passagerer om bord til relativt lavere priser. I første omgang vil 787-9 flyene betjene ruterne til USA, men vi håber også snart, at vi vil kunne se dem på Asien-ruterne,” tilføjer LOT-chefen.

Udvidelsen af flåde har været et af de vigtigste elementer i flyselskabets vækststrategi, der er blevet implementeret i løbet af det seneste års tid. I år vil LOT således modtage fire nye Boeing 737-800 samt to ud af seks nye Boeing 737 MAX8. Ved udgangen af 2017 vil der være 51 fly i LOT-flåden, og målet er, at der skal beskæftiges 70 fly – heraf 16 Dreamlinere i alle versioner – ved slutningen af 2020.

 

Relaterede artikler:

LOT lancerer 787-rute til USA fra regional lufthavn

LOT opruster med nye fly

LOT åbner Los Angeles-rute

LOT´s 2020-plan: Flere fly og flere destinationer

LOT åbner op til fem nye langdistanceruter