Turisme giver fremgang på Færøerne

En øget tilstrømning af turister til Færøerne smitter af på øgruppens eneste lufthavn, der har haft en vækst på 13,3 procent i første halvår.

Antallet af rejsende til og fra Vagar Lufthavn på Færøerne fortsætter med at vokse med tocifrede tal for tredje måned i træk. I juni gik der 36.657 passagerer igennem lufthavnen. Det er en vækst på 24,6 procent i forhold til juni 2016.

Det betyder, at 149.272 rejsende har benyttet lufthavnen i årets første seks måneder. Det svarer til godt 18.000 flere end i samme periode i 2016 og en vækst på 13,3 procent.

I slutningen af marts i år blev Atlantic Airways’ monopol på ruteflyvning til og fra Vagar brudt, da SAS åbnede en ny rute fra København. Den har været med til at få flere danskeres øjne op for Færøerne som turistmål.

”Der er stor optimisme omkring den færøske turismeindustri i disse dage. Efter en sløj vækst de sidste mange år, ser det ud til at Færøerne som turistdestination, har sit store gennembrud i år,” siger Jákup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn.

Færøernes største parkeringsplads
Der er kommet flere restauranter, flere oplevelser og flere muligheder for turister som vælger Færøerne som rejsemål. Nogle turister har dog oplevet, at det har været svært at få plads på nogle af hotellerne i og omkring Tórshavn i dele af juni, juli og august. Udbuddet af hotelsenge er vokset de seneste årene, og Airbnb har også tilføjet flere overnatningsmuligheder på Færøerne. Der er desuden tale om at bygge flere hoteller, men der har endnu ikke været noget konkret på den front.

I takt med væksten i passagertallet, så er også antallet af rejsende som tager bilen med til lufthavnen og lader den stå der, vokset eksplosivt. Vagar Lufthavn forventer at åbne Færøernes største parkeringsplads i slutningen af juli. Lufthavnen vil gå fra at have 360 parkeringspladser til at have omkring 820 parkeringspladser.

 

 

Relaterede artikler:

Vágar er snart fjerdestørste lufthavn

Vagar Lufthavn er højdespringer i udenrigstrafikken

Færøsk rekord-lufthavn udvides igen

SAS skaber tocifret vækst på Færøerne