Turoperatører lune på Israel

Rejsearrangørerne ser stort potentiale i Israel og landets største by, Tel Aviv, som Norwegian snart begynder at flyve til og dermed mere end fordobler kapaciteten på ruten fra CPH.

Antallet af udbudte sæder på ruten mellem København og Tel Aviv vil blive mere end fordoblet i de kommende måneder, når Norwegian begynder at beflyve ruten, som SAS i dag er alene om at betjene. Den kraftige stigning i udbuddet bliver mødt med begejstring blandt turoperatørerne, der ser stort udviklingspotentiale i Tel Aviv og Israel som feriedestinationer.

”Vi har længe mærket en stigende efterspørgsel på Israel og Tel Aviv. Det er jo en destination som har meget at byde på for den rejsende. Med to udbydere vil der komme endnu mere fokus på området, og mere omtale giver også mere efterspørgsel. Forhåbentligt vil den øgede konkurrence give nogle priser der ligger lidt bedre til i markedet og som gør det endnu mere attraktivt at rejse til Israel,” siger Steen Albrechtsen, pressechef hos Albatros Travel, der bakkes op af kollegaen hos Apollo rejser.

”At Norwegian starter op til Tel Aviv er for mig at se en bekræftelse af, at danskerne er og forbliver vilde med Israel, og det tager luftfartsselskaberne konsekvensen af,” siger kommunikationschef i Apollo Rejser, Rikke Koks Andreassen.

Det kræver dog også noget af rejsebureauerne, hvis de skal til at sælge rejser til Israel, pointerer bureauchef Lars Mathiasen fra Nyhavn Rejser, der i dag ikke har landet på sin liste med rejsemuligheder.

”Der er stort potentiale, så jeg kan godt forestille sig at Israel kommer på listen med rejsemål. Det kræver intern uddannelse og prioritering, og en vurdering af en destinations langsigtede potentiale både med hensyn til volumen, pris, tilgængelighed og sikkerhed. Her er den direkte flyvning et plus. Men det bliver for vores vedkommende ikke i indeværende år,” siger Lars Mathiasen, bureauchef hos Nyhavn Rejser.

Supplement til Egypten
Norwegian vil fra den 11. april flyve to gange ugentligt fra København til Tel Aviv, og allerede den 4. maj øges til tre ugentlige afgange. Norwegian vil flyve til Tel Aviv med selskabets 186-sæders store Boeing 737-800 fly, der har gratis WiFi ombord. Dermed vil den ugentlige kapacitet være på 1.116 udbudte sæder.

SAS flyver i sommertrafikprogrammet også tre gange om ugen til den israelske storby. SAS flyver med Airbus A321 til 198 passagerer om tirsdagen, mens A320´eren med 168 sæder flyver på de to øvrige ugentlige afgange. Dermed kan SAS tilbyde 1.068 sæder om ugen, hvilket er et halvt hundrede færre end Norwegian.

Med fornyet uro i Egypten er der brug for destinationer, der kan supplere Egypten. Og det kan være til gavn for nabolandet.

”Israel er et godt supplement om vinteren til Egypten, Jordan og De Kanariske Øer, hvis man ikke vil flyve mere end 5 timer,” påpeger Rikke Koks Andreassen.

Salgsdirektør Stig Elling fra Star Tour ser også store muligheder i Israel.

”Ved siden af uroen i Egypten er der også stor mangel på sengepladser på De Kanariske Øer. Derfor er Israel i vores tanker. Efterhånden som der kommer mere ro i landet og de får styr på hoteller og infrastruktur, så bliver Israel i stigende grad en af de destinationer, som kan supplere Egypten,” vurderer Stig Elling.

Mellemøstens Miami
Badebyen Eilat i landets sydligste spids og den religiøse smeltedigel i Jerusalem er allerede på mange danskeres radar. Men også storbyen Tel Aviv har meget at byde på, pointerer Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

”Tel Aviv kan godt gå hen og blive en af de nye steder for de som vil opleve noget nyt. Her får man en moderne badeby med masser af kultur, god mad, shopping og spa-oplevelser. Nogle kalder sågar Tel Avis for Mellemøstens Miami og det er nok her man vil se at der kommer et udbud af rejser vi ikke har set før. Et andet klientel end dykker-badeferier til Eilat. Her kombinerer man kultur-mad-fest-shopping i en herlig cocktail,” forklarer Steen Albrechtsen fra Albatros Travel.

Foto: Mattes / Wikimedia Commons