Foto: Deutscher Fussball-Bund

Tyske verdensmestre flyver med dansk flyselskab

Tysklands verdensmestre i fodbold benytter danske Alsie Express til flyvningerne rundt i Frankrig under EM i fodbold.

Det sønderjyske flyselskab Alsie Express flyver dagligt mellem Sønderborg og København med et AT72-500 fly. Selskabet har to fly, og mens det ene flyver på den danske indenrigsrute, er reserveflyet af og til på særlige opgaver via ad-hoc charterflyvninger.

Flyet med registreringen OY-CLY forlod fredag den 10. juni Sønderborg Lufthavn med kurs mod Chambery i Sydfrankrig. Lørdag formiddag var flyet på vingerne igen som rutenummer 6I-6436, og på passagerlisten var navne som Joachim Löw, Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze og Lukas Podolski, for blot af nævne nogle.

Det var intet mindre end de tyske verdensmestre i fodbold, som det danske flyselskab skulle flyve nordpå til Aéroport de Lille, hvor de søndag aften på Stade Pierre-Mauroy i Lille besejrede Ukraine med 2-0 i den første puljekamp ved EM-slutrunden.

“Vi er rigtig glade for muligheden for at flyve for ‘Die Mannschaft’. Nu er EM i gang, og vi glæder os til at løse endnu en spændende opgave,” siger administrerende direktør Lone Koch fra Alsie Express til CHECK-IN.dk.

Imponerende benplads
ATR42-500 flyet, som i øvrigt er ejet af Danfoss-fonden, er eksklusivt indrettet med lædersæder og en benplads, der kan konkurrere med de fleste Business Class-produkter. Fly af denne type bliver typisk født med 68 sæder i standard-indretning, men Alsie Express har valgt kun at installere 48 sæder, således at der er en afstand på 43 tommer (110 cm) fra ryggen af stolesædet frem til ryggen af stolesædet foran.

Foto: Deutscher Fussball-Bund.

Foto: Deutscher Fussball-Bund.

Der er således ingen risiko for, at de anstrengte fodboldben skal blive udsat for benkramper, når der i de kommende uger skal flyves frem og tilbage i Frankrig fra det tyske hovedkvarter i Chambery. For at finde en sædeafstand, der matcher Alsie Express-flyet, skal man kigge i retning af Business Class-indretning på et langdistancefly.

For flyspottere vil der ikke være tvivl om, hvilken dyrebar last, som Alsie Express flyver rundt med. Det synlige tegn er en stor streamer på siden af flyet med “Die Mannschaft 2016” logoet. Hvad kun passagererne i kabinen oplever er, at Alsie Express på sædernes ryglæn har monteret specialproducerede nakkebetræk med samme logo.

Hjem med Lufthansa
Foreløbigt er der kontraheret tre flyvninger. Næste gang Alsie Express-flyet skal i aktion bliver på onsdag den 15. juni, hvor der flyves til Paris. Dagen efter spiller Tyskland mod Polen på Stade de France i Paris-forstaden Saint Denis.

Sidste puljekamp foregår tirsdag den 21. juni på Parc de Princes i Paris. Derfor kommer ATR-flyet til at foretage endnu en flyvning op til Paris fra basen i Chambery.

Skulle Tyskland ende med at vinde europamesterskabet i fodbold i finalen den 10. juli i Paris, bliver det ikke Alsie Express, der skal flyve tyskerne hjem til sejrsfest. Så bliver de hentet af Lufthansas særlige Boeing 737 Fanhansa-fly, som fløj de tyske fodboldstjerner til Frankrig i sidste uge.

 

Relaterede artikler:

Paul McCartney rejste med Danfoss-privatjet

Sæson for fodboldcharter

Alsie Express igang med spot-charter

Dansk fly på farten i 267 dage til 88 lande

Aldrende dame med dyrebare ben ombord