Forpladsen i Aalborg Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Udenrigstrafikken haler ind i Aalborg

45 procent af alle passagerer i Aalborg Lufthavn fløj i august til udlandet. Rute- og chartertrafikken til udlandet vokser eksplosivt og haler ind på indenrigstrafikken.

Luftbroen til København er stadig den største trafikåre fra Aalborg Lufthavn. Over 71.000 passagerer fløj frem eller tilbage mellem den danske og den nordjyske hovedstad i august. Det er en vækst på 6,2 procent i forhold til sidste år.

Men den kraftige vækst i rute- og charterflyvninger til udlandet betyder, at indenrigstrafikkens dominans i Aalborg Lufthavn bliver mindre måned for måned. I august var 55 procent af trafikken indenrigstrafik, mens udenrigs- og chartertrafikken stod for 45 procent.

Indhentet førerhunden
Hvis man ser på vækstraterne, så går der ikke længe end at de to vækstkometer har indhentet førerhunden. Således steg udenrigstrafikken med 27,3 procent i forhold til august sidste år. Og chartertrafikken til udlandet steg med 23,5 procent.

I faktiske tal steg antallet af indenrigspassagerer kun med 4.140, mens der rejste 11.818 flere passagerer til udlandet med rute- og charterfly i august sammenlignet med samme måned sidste år.

Samlet set rejste 129.332 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i august. I forhold til august 2012 er der tale om en stigning på 14,1 procent. Den forgangne måned er da også den bedste august i lufthavnens historie.