Et Norwegian Boeing 737-800 fly foran Aalborg Lufthavns terminalbygning. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Uheldig uge for Norwegian på Aalborg-ruten

Fire gange i løbet af den seneste uge har Norwegian måttet aflyse fly til og fra Aalborg Lufthavn på grund af tekniske problemer.

Selvom det norske lavprisflyselskab Norwegian sædvanligvis har en relativ høj regularitet og punktlighed, har selskabet været hårdt ramt af tekniske problemer på Aalborg-ruten i løbet af den seneste uges tid.

Hele fire episoder har skabt forsinkelser og aflysninger i løbet af blot seks dage.

Beredskabet aktiveret
Det hele startede onsdag aften i sidste uge, da et Norwegian-fly var på vej fra København til Aalborg. Ved 20.20 valgte piloterne at anmode om en såkaldt standby sikkerhedslanding, da det ikke var muligt at slå flaps helt ud, hvilket kunne resultere i en for høj landingshastighed med fare for overophedning af flyets bremser. Beredskabscenter Aalborg sendte ifølge Nordjyske den mobile traumeenhed og fem andre køretøjer til lufthavn. De fik følgeselskab af en lægebil, fem ambulancer samt politi.

Det hele endte dog fredeligt for de omkring 170 passagerer, da piloten i mellemtiden fandt det forsvarligt at lande flyet.

Fredag aften var den gal igen. Rutenummer DY3090, der afgik fra København til Aalborg kl. 21.50 måtte vende om igen, da landingsbanen i Aalborg ikke var ryddet. Årsagen var, at et lille skolefly havde beskadiget sit næsehjul ved landing og først skulle bugseres væk fra banen. Først ved 1-tiden natten til lørdag ankom passagerne til Aalborg Lufthavn, men uden bagagen. Det oprindelige fly var nemlig i mellemtiden blevet tømt for bagage, da det skulle bruges andre steder i rutenetværket.

Følgeaflysninger
Som om det ikke var nok, fik et Norwegian-fly lørdag eftermiddag tekniske problemer på en flyvning undervejs fra København til Aalborg, hvorefter piloterne valgte at returnere til basen i Københavns Lufthavn. Det skabte ifølge Nordjyske andre forsinkelser, som ikke blot ramte de indenrigspassagerer, der skulle være landet i Aalborg lørdag eftermiddag kl. 16.50. Samme fly skulle nemlig have været videre til Palma de Mallorca, hvorfor denne afgang måtte aflyses og gæsterne sendes på hotel, hvis de ikke selv boede i Aalborg-området. Først søndag morgen kom Norwegian-flyet afsted til den spanske ferieø.

Prikken over i´et blev sat tidligt mandag aften.Ved push-back i Københavns Lufthavn blev flyet, der skulle operere rutenummer DY3090 kl. 18.55 beskadiget. Et erstatningsfly blev fremskaffet, men afgangen blev forsinket til 20.30. En senere flyafgang med planmæssig afgang fra København kl. 20.25 måtte aflyses. Aftenens sidste flyagang med rutenummer DY 3090 med afgang kl. 21.50 måtte ligeledes forsinkes til 22.25

“Det har været en meget uheldig uge, men normalt ligger vores regularitet helt i top. Men flere af hændelserne har været forårsaget af eksterne forhold,“ fastslår presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian i Danmark overfor CHECK-IN.dk.