Ups, Spies!

I fredags opdaterede Spies på sin Facebook-side en opsigtsvækkende reklame. Noget kunne tyde på, at Danmarks største charterarrangør ikke havde set syvdøgnsudsigten fra DMI.

Kreativiteten fejler ikke noget hos charterarrangørerne, når det gælder om at lokke danskerne sydpå til sol og varme. Der er nemlig stadig en del usolgte charterrejser i juli måned, da efterspørgslen ikke helt matcher det store udbud.

I fredags kunne Spies, der er Danmarks største charterarrangør, sætte en særlig reklame på selskabets Facebook-side. Reklamen var udformet som en dialogboks ved installation af programmer på en computer. Øverst stod “Installerer dansk sommer“, hvorefter det viser sig, at dette ‘program’ kun er 30 % klar.

Herefter kommer der en advarsel om installationsfejl med teksten: “Sommeren er ikke tilgængelig i dit land. Prøv eventuelt hos Spies.dk.“ En smart og festlig gimmick fra Spies.

Men måske skulle Spies have tjekket hos vejrtjenesten DMI, inden reklamen blev lavet. Næppe var den lagt på Facebook, før DMI opjusterede sin syvdøgnsudsigt med sol og varme.

“Et højtryk over De Britiske Øer og Nordsøen ligger de næste dage næsten stille. Varm og tør luft strømmer derved ned over Danmark fra nordvest. Midt på ugen flyttes højtrykket lidt vestpå, og et mindre sydøstgående lavtryk passerer over Sydsverige og Danmark,“ hedder det fra DMI.

Er fejlen fikset?
Det har da også fået flere brugere på Facebook til at kommentere opdateringen hos Spies. “Har personalet ved Spies brug for briller? Vejrudsigen lover sol og sommer,“ mens en anden skriver “Sommeren kommer nu, så fejlen må være fikset.“

Vi fangede Spies-kommunikationschef Torben Andersen på Rhodos, hvor der er sol og sommer og 27 grader i skyggen, for at spørge om, hvorvidt Spies ikke læser vejrudsigter.

“På det tidspunkt, hvor vi opdaterede siden, havde der været regnbyger i tre uger. Der er nok større garanti for sol sydpå. Men vi læser også vejrstatistikker, og her ser det straks anderledes ud end vejrudsigterne,“ mener kommunikationschefen.