München Lufthavn i den sydtyske delstat Bayern. Foto: München Lufthavn

”Uren” passager skabte kaos i europæisk storlufthavn

En kvinde slap lørdag gennem sikkerhedskontrollen i München Lufthavn uden at blive tjekket, og det resulterede i kaos og 200 aflyste fly.

Kaotiske scener udspillede sig lørdag morgen og formiddag i München Lufthavn, der er Tysklands næstravleste lufthavn.

Klokken 06.45 slap en kvindelig flypassager gennem sikkerhedskontrollen uden at blive tilstrækkeligt tjekket af personalet. Sikkerhedsbristet fandt sted i Terminal 2, og South Bavaria Air Office, myndigheden med ansvar for sikkerhedskontrollen, stoppede straks al check-in i terminalen. Det tyske politi beordrede desuden terminalen lukket. Det skriver Süddeutsche Zeitung.

Politiet ledte efter kvinden hele formiddagen, og det betød op mod 200 aflyste fly og omkring et halv hundrede forsinkelser. Den berørte terminal bliver primært benyttet af Lufthansa og flyselskabets partnere.

Mange passagerer blev fanget i de forskellige fly, og der blev klaget over for lidt information om forsinkede eller aflyste fly.

Omkring middagstid blev alle sikkerhedskontroller åbnet, og flyene begyndte at lette og lande igen. Den kaotiske morgen og formiddag i München Lufthavn skete på en af årets travleste dage i lufthavnen med mange tusinde rejsende. Lørdag var nemlig den første feriedag ud af seks ugers sommerferie for skolerne i den sydlige delstat Bayern, hvor München Lufthavn ligger.

Uklar grund til sikkerhedsbrist
Det er uklart, hvordan kvinden kunne slippe videre ud i terminalen uden at være tjekket tilstrækkeligt. Tyske medier melder, at kvinden i første omgang blev stoppet ved sikkerhedskontrollen, fordi hun ikke havde pakket sine væsker ordentligt i sin håndbagage. Kort efter vendte hun tilbage og slap tilsyneladende gennem uden at være blevet tjekket på ny.

Ifølge det tyske politi var der dog ikke tegn på, at kvinden havde planlagt et angreb, og politiet fandt frem til kvindens identitet hen mod lørdag aften.

München Lufthavn skriver på sin hjemmeside, at lørdagens hændelse også vil betyde flere flyste og forsinkede fly i løbet af søndagen. Op mod 30.000 passagerer blev påvirket af lørdagens sikkerhedsbrist, og ifølge det tyske medie Bayerischer Rundfunk måtte cirka 700 personer overnatte i lufthavnen som følge af deres aflyste eller forsinkede fly. Kaos i et vist omfang fortsatte dermed ind i ugens sidste dag.

 

Relaterede artikler:

München Lufthavn ny europamester i ruteudvikling

Eurowings åbner 32 nye ruter fra München Lufthavn

Amsterdam-Schiphol afviser brist i sikkerhed

Reservér tid online til sikkerhedskontrollen

Priser for sikkerhedskontrol varierer