Vagn Sørensen ny bestyrelsesformand i British Midland

Den tidligerere vicekoncernchef i SAS, Vagn Sørensen, er af Lufthansa blevet indsat som bestyrelsesformand i det kriseramte britiske luftfartsselskab British Midland. Lufthansa søger af afhænde det tabsgivende selskab.

Den tidligere vicekoncernchef hos SAS, Vagn Sørensen, dukker endnu engang op i international luftfart.

Vagn Sørensen er netop blevetvalgt tilbestyrelsen for British Midland Ltd. (bmi) og overtager samtidigrollen som formand for bestyrelsen. Her afløser han Stefan Lauer,der er Chief Officer Group Airlines and Corporate Human Resources hos Deutsche Lufthansa AG.

“Med Vagn Sørensen har vi fået en anerkendt luftfartsekspert som formand for bmi. Hans erfaring med omstruktureringer er af særlig stor betydning og værdi for selskabet i denne kritiske periode,“ udtaler Stefan Lauer i forbindelse med overleveringen af bestyrelseshvervet.

“Ændringen på denne post giver mening i forhold til god virksomhedsledelse ved at undgå mulige interessekonflikter, som måtte være et resultat fra en dobbeltrolle som medlem af koncernledelsen i Lufthansa og samtidig bestyrelsesformand i bmi.“

Som ansvarsområde i Lufthansas koncernledelse har Stefan Lauer ansvaret for samtlige koncernens luftfartsselskaber inklusive bmi.

Vagn Sørensen har siden afskeden med SAS i 2001 blandt andet væretkoncernchef hos Austrian Airlines AG frem til 2006. I dag er han medlem af Supervisory Board i Lufthansa Cargo AG samt medlem af bestyrelsen i Air Canada, Royal Caribbean CruiseCruises Ltd og norske Braganza.

Bestyrelsesformand er Vagn Sørensen også i TDC A/S og Scandic Hotels AB.

Det bliver angiveligt Vagn Sørensens hovedopgave af finde en industriel køber til det kriseramte luftfartsselskab. Lufthansa har officielt tilknyttet investeringsbanken Morgan Stanley til at undersøge mulighederne for at afhænde selskabet. I første omgang har IAG, der er holdingselskab bag British Airways og Iberia, vist intereresse.