Twin Otter fra Nordic Seaplanes. (Foto: Nordic Seaplanes)

Vandflyver lokker med flyversjusser og fadøl

Med flyversjusser og fadøl som lokkemad gør Danmarks nye vandflyrute hvad de kan for at få fritidsrejsende til at fylde sæderne op i de stille sommeruger.

Danmarks nye vandflyrute mellem havnene i København og Aarhus er først og fremmest målrettet mod forretningsrejsende, der har brug for at komme frem og tilbage mellem landets to største byer uden at bruge for meget tid på det.

Sommerferien betyder imidlertid at der ikke er så mange kernekunder ombord på vandflyet i øjeblikket. Derfor har Nordic Seaplanes da også siden starten af juli kun fløjet tre gange om dagen på hverdage mod de normale fem rundture. Ruten holder således ikke helt sommerlukket. Til gengæld er man kreative med hensyn til at tiltrække fritidsrejsende.

Nordic Seaplanes tilbyder således københavnske musikelskere, der skal til den såkaldte Smukfest-festival i bøgeskovene nær Skanderborg, at de for omkring halv pris af en normal enkeltbillet kan komme med vandflyet fra København til Aarhus på festivalens første dag torsdag den 3. august.

Festivalgæsterne kan vælge mellem tre forskellige afgange, hvor der ved ankomsten til Aarhus Havn er sørget for shuttlebusforbindelse videre til festivalen, der tidligere hed Skanderborg Festival men i dag markedsfører sig som Smukfest.

Bobler og iskold fadøl
Normalt er det kun muligt at medbringe højest 10 kg. bagage uden beregning på vandflyvningerne. Men for at der kan være plads til teltet og gummistøvlerne, så får festivalpassagererne mulighed for at tage 23 kg. bagage med gratis.

På turen mellem København og Aarhus serveres en lille pose med øl, flyversjus og chips, ligesom der serveres et glas bobler eller en iskold fadøl på busturen fra havnen til festivalen.

Den sidste af de tre festival-flyvninger letter fra Københavns Havn kl. 19.30 og lander i Aarhus Havn kl. 20.15. Nordic Seaplanes garanterer, at passagererne når frem til festivalen inden kl. 21.30 hvor sangerinden Rihanna går på scenen.

Nordic Seaplanes bruger også luften i trafikprogrammet til at flyve rundflyvninger over Aarhus og København.

 

 

Relaterede artikler:

KLM vil tilbyde fadøl i luften

Ændret fartplan for vandflyrute

Kom i luften med vandflyet

Flere muligheder for indenrigs-øl

Verdenspremiere: Fadøl i luften