British Airways Boeing 787-9 Dreamliner (Foto: British Airways)

Vender tilbage til Pakistan efter 11 år

British Airways vender næste sommer tilbage med en rute mellem London og Islamabad, som ikke har været betjent siden Marriott-terrorangrebet i 2008.

Den 20. september 2008 blev 54 mennesker dræbt ved et bombeangreb på Marriott Hotel i den pakistanske hovedstad, Islamabad.

Som en direkte konsekvens heraf, valgte British Airways og andre vestlige flyselskaber at indstille beflyvningen af Islamabad, men inden længe er vender det britiske IAG-selskab tilbage til Pakistan. Det sker den 2. juni 2019, hvor selskabet genåbner ruten fra London-Heathrow til Islamabad med tre ugentlige afgange.

British Airways vil benytte en Boeing 787 Dreamliner i en treklasses konfiguration, og der flyves tirsdage, torsdage og søndage på natflyvninger fra London og med dagflyvninger den modsatte vej på onsdage, fredage og mandage. Der flyves til Islamabad International Airport, der åbnede den 3. maj i år.

“Det bliver spændende at kunne flyve mellem Islamabad og Heathrow fra næste år, hvilket vi tror vil være særligt populært hos det britisk-pakistanske samfund, der ønsker at besøge eller blive besøgt af deres slægtninge. På ruten vil kunderne kunne opleve det allerbedste inden for flyvningen. Ikke alene opereres den af vores nyeste langdistancefly, Boeing 787 Dreamliner, men ruten går også til den nye lufthavn i Islamabad, der åbnede tidligere i år,” siger Robert Williams, der er salgsansvarlig for Asien og Mellemøsten.

Eneste vesteuropæiske flyselskab til Pakistan
Pakistan har tætte bånd til Storbritannien, da landet er medlem af Commonwealth, der omfatter en række tidligere britiske kolonier og områder. Således fløj British Airways direkte ruteflyvning mellem London og Islamabad i perioden fra 1976 til 2008.
Når British Airways genoptager beflyvningen af Islamabad vil det være det eneste vesteuropæiske flyselskab til at betjene den pakistanske hovedstad. Mange rejsende benytter sig i dag af Turkish Airlines, Emirates eller Qatar Airways via henholdsvis Istanbul, Dubai eller Doha, men det også er muligt at flyve til Islamabad med PIA Pakistan International Airlines direkte fra London-Heathrow, Paris-CDG og andre europæiske lufthavne.

Både SAS og Norwegian har begge tidligere indikeret, at de i fremtiden er parat til at etablere ruter fra Skandinavien til Islamabad. Det skal i givet fald ske med Airbus A321LR, som SAS i øjeblikket overvejer, og Norwegian allerede har bestilt 30 eksemplarer af.

Islamabad har omkring 1,4 millioner indbyggere og er en moderne og ren by med masser af grønne områder og parker. Det er en by, der er rig på kulturelle seværdigheder med mange imponerende museer, markeder, moskeer samt et spændende udvalg af restauranter med med alt fra det lokale pakistanske køkken til mad fra hele verden.

 

Relaterede artikler:

SAS overvejer ny flytype til langdistanceruter

Norwegian må vente med skandinaviske Asien-ruter

Pakistanere med CPH-planer