Ventetid i sikkerhedskontrollen: 14 minutter

Mandag eftermiddag var der usædvanligt stor pres på sikkerhedskontrollen i udenrigsterminalen i Københavns Lufthavn. Ventetiden var oppe på 14 minutter sidst på eftermiddagen. Men lufthavnen holder sig stadig indenfor målsætningen.

I løbet af sommeren forventer Københavns Lufthavn, at der vil være op til 40 dage med en passagergennemstrømning på 75.000 – 80.000 per dag. Endda helt op til 85.000 passagerer på de allerstørste dage.

Det fik lufthavnen allerede en forsmag på i mandags, da et ekstraordinært stort passagerantal i løbet af eftermiddagen resulterede i ventetider på op til 14 minutter i sikkerhedskontrollen.

Men det er stadig indenfor målsætningen, der foreskriver, at 85 % af alle passagerer skal være igennem sikkerhedskontrollen indenfor5 minutter, mens 99 % af samtlige passagerer skal være igennem indenfor 20 minutter.

I juni måned har man haft 86,04 % af passagererne igennem sikkerhedskontrollen indenfor 5 minutter, mens 99,95 % har været igennem køen indenfor 20 minutter, oplyserlufthavnen.

“På meget få tidspunkter kan der være unormalt lang ventetid, men lige nu ser det ud til at køre rigtig godt,“ fortæller kommunikationsrådgiver Lea Sørensen Holm fra Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn er generelt godt forberedt på attage imodde mange ekstra passagerer. I sikkerhedskontrollen er der sat ekstra mandskab ind i sommerperioden, hvor der også vil blive åbnet i det særlige familiespor i de mest travle perioder.

”Som passager skal man være forberedt på større travlhed end sædvanligt i lufthavnen i de kommende uger. Vi opfordrer passagererne til selv at checke ind – enten hjemmefra på mobil eller internet eller på automater i lufthavnen – og dermed spare tid. Det vil ligeledes lette processen, hvis man på forhånd kender reglerne omkring håndbagage og sikkerhedskontrol. Der er vejledning og gode råd at hente i CPH Travel Guide og på vores hjemmeside,” siger kommunikationsdirektørHenrik Peter Jørgensen fra Københavns Lufthavn.