(Arkvifoto: Naviair/PR)

Verdens flyveledere samles i København

Ledere fra flyvetrafiktjenester over hele verden samles til juni i København.

Hvert år samles ledere fra verdens flyvetjenester til generalforsamling og konference i organisationen Civil air navigation services organisation (CANSO), der er den globale organisation for lufttrafikstyringsselskaber. Mødernes holdes i forskellige lande – og den medlemsvirksomhed der er tilknyttet landet er vært for mødet. Her i 2017 er det Naviair som er vært og Danmark som er værtsland for arrangementet, som afvikles den 12. – 15. juni i København.

”For Naviair er det et prestigefyldt hverv at være udpeget som vært. Og vi mærker stor interesse for København som værtsby fra alle steder på kloden. På den baggrund forventer vi også et – efter branchens størrelse – meget stort antal delegerede. Vi forventer at flere end 200 topledere fra flere end 60 organisationer verden over – samt deltagere fra en række af luftfartens organisationer blandt andet ICAO,” siger kommunikationsdirektør Bo Pedersen fra Naviair til CHECK-IN.dk.

Han fortsætter:

“Det er populært sagt ”toppen af poppen” fra hele vores branche, som kommer til København.”

Konferencen afholdes på Hotel Scandic ved Søerne. Ud over hovedkonferencen benytter mange deltagere lejligheden til at afholde forskellige bilaterale møder – og ikke mindst at netværke.

Kommerciel rumfart
Det bliver Naviairs bestyrelsesformand, Anne Birgitte Lundholt, som holder åbningstalen, og konferencen indledes herefter med SAS-koncernchef Rickard Gustafson og IATA’s generalsekretær Alexandre de Juniac.

Der er planlagt indlæg fra både SpaceX, Blue Origin og Virgin Galactic, der alle arbejder med kommerciel rumfart.

Globalt talerør
I 2016 var NAV CANADA vært i Vancouver – og året før blev konferencen afholdt i Sydafrika. I 2014 var det IAA som var vært i Dublin. Hvem der får opgaven næste år besluttes på sidstedagen af konferencen i København.

Det er CANSOs mission at være flyvetjenesternes globale talerør i processen med at transformere og modernisere lufttrafikstyringen og vores systemer.

 

Relaterede artikler:

​Naviair-direktør og iværksætter hædret

Naviair er blevet selvstændigt

Billund centrum for fjernbetjening af tårne