Verdens største passagerfly til København?

I midten af september kommer der muligivs fornemt besøg i Københavns Lufthavn. Ifølge vedholdende rygter vil lufthavnen for første gang modtage mega-jumboen Airbus A380. Det er Lufthansa, der planlægger trænings-flyvninger til København, Stockholm og Oslo.

Megajumboen Airbus A380 fascinerer flyentusiater over hele verden. Nu får danskerne angiveligt mulighed for at opleve kæmpeflyet på nært hold. Vedholdende rygter på diverse luftfartsfora vil vide, at Lufthansa planlægger en charme-rundtur til København, Stockholm og Oslo den 15. eller 17. september.

Informationschef Jo Kobro fra Oslo-Gardermoen lufthavnen bekræfter overfor det norske websted rb.no, at Lufthansa har varslet sin ankomst med kæmpeflyetden 15. eller 17. september. “Men der er endnu ikke fastsat noget tidspunkt eller givet nogen konkret information om, hvorvidt de kommer,“ siger Jo Kobro.

Aage Dünhaupt, der er koncern-kommunikationsdirektør hos Lufthansa udtaler til Boarding.dk: “Lufthansa arbejder i øjeblikket på at gennemføre nogle træningsflyvninger ud af Tyskland, og Skandinavien vil derfor være en mulighed. Vi har endnu ikke ‘slots’ på plads til disse træningsflyvninger, men det nordiske marked har altid været meget vigtigt for os.“

Airbus A380-flyet, der er verdens største passagerfly, er 73 meter langt. Det er 24,1 meter i højden og har et vingespænd på 79,8 meter. Flyet kan godt lande i Københavns Lufthavn, men det vil ikke kunne komme i rutedrift.Københavns Lufthavn er en såkaldt “kategori 9“ lufthavn. Det vil kræve en udvidelse af banearealet fra de nuværende 45 meter til en bredde på 60 meter for at kunne modtage en Airbus A380 i daglig drift. Manøvrearealet skal således gøres større for at lufthavnen vil kunne løfte sig op i “kategori 10“ niveau.

“Vi har ingen konkrete planer om at udvide lufthavnen til at kunne modtage A380 i daglig drift. Selvfølgelig kigger vi løbende på det, og det er bestemt ikke udelukket,“ fortalte pressechef Søren Hedegaard Nielsen fra Københavns Lufthavne for nyligtil Boarding.dk.