Boeing 737-800 fra Turkish Airlines. (Foto: RHL Images | CC 2.0)

Vil flyve til seks nye destinationer i Europa

Turkish Airlines har har 14 nye ruter på tegnebrættet, hvoraf seks går til europæiske destinationer. Dermed vil Star Alliance-selskabet øge til i alt 124 destinationer i Europa.

Turkish Airlines har et imponerede rutenetværk med i alt 340 destinationer i 129 lande. Det tyrkiske Star Alliance-selskab har i første halvår af 2022 haft en omsætningsfremgang på 27 procent i forhold til samme halvår i 2019, og derfor gøres der nu klar til yderligere ekspansion.

I forbindelse med præsentationen af halvårsregnskabet, der viste et overskud på 737 millioner dollars (5,34 milliarder kroner), kunne Turkish Airlines løfte sløret for 14 nye destinationer.

Turkish Airlines øger fra 118 til 124 destinationer i Europa ved at tilføje A Coruña i Spanien, Krakow i Polen, Nantes i Frankrig, Palermo i Italien, Lankaran i Aserbajdsjan samt Makhachkala i Rusland. De to sidstnævnte destinationer ligger på den europæiske side af Det Kaspiske Hav og hører således til geografisk Europa.

I Skandinavien har Turkish Airlines i dag ruter til København og Billund, Stockholm og Gøteborg i Sverige samt Oslo i Norge. 

Yderligere otte destinationer
I Nordamerika bliver det Denver og Detroit, der fremover føjes til de nuværende 23 destinationer på det nordamerikanske kontinent, der er tilgængelige fra Istanbul Airport. Under coronapandemien har Turkish Airlines i øvrigt åbnet nye ruter til New York-Newark, Dallas og Seattle.

De resterende nye destinationer ligger i Mellemøsten, Afrika og Asien.

I Mellemøsten skal der fremover flyves til Abha i det sydvestlige Saudi-Arabien samt til Aswan i Egypten, Hargeisa i Somalia og Port Sudan, der ligger ved kyst til Det Røde Hav i det nordøstafrikanske land. I forvejen flyver Turkish Airlines til 36 destinationer i 13 lande i Mellemøsten samt 62 destinationer i 41 lande i Afrika.

De to nye destinationer i Asien er Atyrau i Kazakhstan og Sialkot i Pakistan. Her flyver Turkish Airlines i forvejen til Almaty og Nur-Sultan i Kazakhstan samt Islamabad, Karachi og Lahore i Pakistan. I alt har Turkish Airlines 45 destinationer i 22 lande på rutekortet.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines på vej med 17 nye ruter

Turkish Airlines skruer op for danske flyvninger

Tror på rute mellem Aarhus og Istanbul