En Airbus A321-200 fra Turkish Airlines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Turkish Airlines på vej med 17 nye ruter

Turkish Airlines overvejer at åbne 17 nye forbindelser til destinationer fordelt på fire kontinenter. Dermed vil et i forvejen kæmpe rutenetværk blive endnu større.

Hvis alt går vel, får kunderne hos Turkish Airlines snart endnu flere destinationer at vælge imellem, når der skal bestilles flybilletter.

Således har det nationale tyrkiske flyselskab planer om at lancere 17 nye ruter fra Istanbul, og selskabet kigger i alle retninger for at finde nye vækstmuligheder.

CAPA skriver, at Turkish Airlines planlægger direkte ruteflyvninger til følgende destinationer: A Coruña (Spanien), Abha (Saudi-Arabien), Aswan (Egypten), Juba (Sydsudan), Lankaran (Aserbajdsjan), Makhatjkala (Rusland), Nantes (Frankrig), Palermo (Italien), Port Sudan (Sudan) og Sialkot (Pakistan). Opstarten på disse ruter er ”baseret på flytilgængelighed og markedsforhold”, lyder det.

Turkish Airlines har desuden bekræftet planer om at åbne ruter fra Istanbul til følgende destinationer: Aktau (Kasakhstan), Atyrau (Kasakhstan), Cebu (Filippinerne), Luanda (Angola), Hargeysa (Somalia) samt til de to amerikanske byer Dallas og Denver. Flyselskabet har erklæret, at det ”planlægger at evaluere disse nye destinationer i overensstemmelse med markedsforholdene”.

Seks nordiske ruter
I løbet af første halvår i 2021 har Star Alliance-selskabet Turkish Airlines desuden åbnet ruter til Vancouver og New York-Newark samt til Urmia (Iran), Turkistan (Kasakhstan), Fergana (Usbekistan) og Urgench (Usbekistan).

Det tyrkiske flyselskab har med andre ord stort fokus på at kunne tilbyde endnu flere destinationer, selv om coronapandemien stadig hærger rundt om i verden. Turkish Airlines er det flyselskab, der har ruter til flest lande i verden, og i øjeblikket har selskabet over 200 internationale ruter.

Fra Danmark flyves der til Istanbul Airport fra både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn, og Turkish Airlines anvender forskellige flytyper – herunder Boeing 737 MAX 8 og Airbus A321-200. Dermed har den danske befolkning med en enkelt flyvning mulighed for at gøre brug af det kolossale, globale rutenetværk fra Istanbul. Ruterne til destinationer i Afrika, Mellemøsten og Asien er særligt populære for danskere.

Foruden de to danske ruter flyver Turkish Airlines også til Oslo, Stockholm Arlanda, Gøteborg Landvetter og Helsinki, og selskabet har dermed i øjeblikket seks nordiske ruter.

 

Relaterede artikler:

Turkish Airlines skruer op for danske flyvninger

Turkish Airlines får milliarderstatning fra Boeing

Turkish Airlines er flyttet til ny Istanbul-lufthavn