‘We´re going to Ibiza’

Det er 14 år siden, at Vengaboys tog os alle med til Ibiza ombord på Venga Airways. Nu vil Spies atter sende danskere til den spanske ferieø, der er blevet mindre ‘party’ end tidligere.

Det helt store sommerhit i 1999 var hollandske Vengaboys, der ville have os allesammen til at rejse til Ibiza ombord på Venga Airways. Det handlede om fest og farver, hvilket først linje i sangen da også indikerede med “Hello Party People!“

Nu om dage går det lidt mere roligt for sig på Ibiza. Godtnok har øen stadig et pulserende natteliv med verdens største natklub, Privilege, med plads til 10.000 mennesker, men der er en større alderspredning end tidligere blandt de besøgende turister.

Det har fået Spies til at tage Ibiza på programmet i 2014. Allerede i morgen skyder Spies sommeren 2014 i gang med Ibiza som den helt store nyhed.

“I dag er Ibiza meget mindre ‘party’ end tidligere. I stedet har loungestilen vundet indpas med et stort udvalg af restauranter med alt fra spansk tapas til trendy madoplevelser,“ fotæller Spies-direktør Jan Vendelbo, der selv har en fortid som guide på øen.

Både på øst- og vestkysten
Når Spies fra den 10. maj næste år tager hul på rejserne til Ibiza, har man sikret sig hoteller på såvel øst- som vestkysten. På østkysten kan gæsterne bo i Santa Eulalia og Plays den Bossa, mens San Antonio danner rammen om gæsternes ophold på vestkysten. I alt forventer Spies at sende 4.000 gæster afsted til Ibiza fra København, hvor der er afrejse hver lørdag i sæsonen.

Ibiza er med sine 572 kvadratkilometer den tredjestørste af De Baleariske Øer, der også tæller Mallorca, Menorca, Formentera, Cabrera og Conejera. Området er både en provins og en selvstyrende region med Palma de Mallorca som hovedstad.

Der bor omkring 150.000 mennesker på Ibiza, der med turismen som hovedindtægtskilde i de mest travle uger i højsæsonen får 50.000 ekstra beboere på øen. Omkring 90 procent af samtlige turister kommer fra Storbritannien, Tyskland. Spanien, Italien og Frankrig.

I dag er det kun Sun Tours, der har Ibiza på programmet fra Billund Lufthavn. I sidste sæson blev Menorca lanceret som nyhed hos Star Tour, mens denne destination også er tilgængelig med Sun Tours. Dermed er det i dag muligt at rejse til tre største øer i Balearerne direkte fra Danmark.