(Foto: Joakim J. Hvistendahl)

​LOT lounge Warszawa – en tiltrængt udvidelse

Selv om lufthavnen i Polens hovedstad ikke er blandt de største – den er på en 40. plads over de mest trafikerede i Europa – er der en stor del af forretningsrejsende der benytter lufthavnen. Som eneste Star Alliance lounge betjener LOT også rejsende med guldkort eller business billetter for selskaber som Lufthansa, Austrian Airlines, SAS, Brussels Airlines og SWISS. Udvidelse på plads De mange rejsende, med adgang til loungen, har tidligere givet så meget trængsel, at der simpelthen ikke har været plads. Derfor var det dejligt at se, ved sidste besøg, at loungen er mere end dobbelt så stor…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Lækker anrettet mad, grønt og hyggeligt, VIP område

Minus: Fortsat smal passage/gangareal, WiFi kunne have været bedre

Ud over at betjene egne passagerer i deres lounge i Warszawas Chopin-lufthavn, så har LOT også lufthavnens eneste Star Alliance lounge. Noget som inden den nye udvidelse gav meget trængsel.

Selv om lufthavnen i Polens hovedstad ikke er blandt de største – den er på en 40. plads over de mest trafikerede i Europa – er der en stor del af forretningsrejsende der benytter lufthavnen. Som eneste Star Alliance lounge betjener LOT også rejsende med guldkort eller business billetter for selskaber som Lufthansa, Austrian Airlines, SAS, Brussels Airlines og SWISS.

Udvidelse på plads
De mange rejsende, med adgang til loungen, har tidligere givet så meget trængsel, at der simpelthen ikke har været plads. Derfor var det dejligt at se, ved sidste besøg, at loungen er mere end dobbelt så stor og har udvidet med egen Elite Club afdeling, forbeholdt rejsende med Star Alliance Gold status eller højere. Udvidelse fandt sted i foråret 2014.

Loungen er fortsat noget smal og man skal manøvrere sig frem, for at finde en plads, men pladser kan man nemt finde. Elite Club afdelingen har indgang cirka midt i loungen og tilbyder et bedre udvalg af mad (dog ikke på det tidspunkt af dagen, hvor jeg besøgte loungen), samt en relax/stille afdeling. Ved registrering i loungen blev jeg ikke gjort opmærksom på Elite Club afdelingen og skulle selv, tilfældigvis, finde denne. Jeg undrede mig over, hvorfor de ikke ”reklameret” for denne.

Godt udvalg af ost og pålæg
Trænger man til lidt at spise, er udvalget af ost og kødpålæg godt og anrettet ret lækkert. Man henter det selv ud fra en køledisk og betjeningen fylder hurtig op, så det ser indbydende ud. Friske rundstykker, chokolade, flødekarameller og frugt kan man også forsyne sig med. Varm suppe tilbydes om eftermiddagen og om aftenen.

Udvalget af drikke er ligeledes godt, med sodavand, juice, øl og vand på flaske samt et udvalg af spiritus. Varme drikke kan man selv hente fra en automat.

Kort vej
Loungen ligger på etagen over transithallen lige ved gate A26 og kan tilgås med rulletrappe eller elevator. Der er kort vej til de fleste gates og loungen ligger tæt på paskontrollen for afgange uden for Schengen, herunder LOT’s nordamerikanske destinationer som selskabet beflyver med sine Boeing Dreamlinere.

Godt lys og panoramavinduer i den ene ende af loungen, giver gode arbejdsforhold. Selv et lille vandfald langs den ene væg, er der blevet plads til, samt en række grønne planter, som giver en lille ”regnskovs stemning”. Der er et lille udvalg af engelske og tyske aviser samt polske aviser og magasiner.

Vil man på nettet skal man benytte lufthavnens WiFi, der kræver registrering via lufthavnens hjemmeside. Her kunne jeg ønsket mig en nemmere adgang, tilbudt via loungen, da registrering kræver tid og hastigheden ikke er i top. Man kan dog benytte arbejdsstationer der er opstillet i loungen.

Besøget i loungen var en positiv oplevelse, særligt med tanke på udvidelsen, der var tiltrængt.

Plus: Lækker anrettet mad, grønt og hyggeligt, VIP område

Minus: Fortsat smal passage/gangareal, WiFi kunne have været bedre

Bedømmelse: 4 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang – se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere
  • Star Alliance Gold card
  • Business billet med LOT, Lufthansa, Brussels Airlines, Austrian Airlines og SWISS
  • Passagerer der er kvalificeret til adgang kan medbringe en gæst
Åbningstider Man. – søn. kl. 05:00 – 23:00
Placering En trappe op ved gate A25/A26
Mad Friske rundstykker, diverse pålæg, suppe, chokolade, flødekarameller og frugt
Drikke Sodavand, vand, øl, juice, spiritus og varme drikkevarer
Toilet i lounge Ja
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja – lufthavnens mod registrering
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – med alle LOT og de fleste Star Alliance flyvninger
Website http://www.lot.com/dk/en/executive-lounges

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.